Körkollegiets vårkonsert 2015 - Tones of games
Universitetsaulan - Lund, 18 april 2015

Körkollegiet har återigen gjort ett stort vårkonsertsamarbete som även denna gång framfördes för fullt hus i Universitetsaulan i Lund. Vi nådde inte ända upp till 250 deltagande men omkring 200 blev vi och det är inte så tokigt det heller. Körkollegiet fick inte bara förstärkning av fyra andra studentkörer utan samarrangerade också konserten tillsammans med Lunds akademiska blåsarsymfoniker (LABS). Temat var TV-spelsmusik och styckena kom från en lång rad kända TV-spel. Det var bland annat Skyrim, Final Fantasy, Halo, Civilization IV och Super Mario! Konserten dirigerades av LABS dirigent tillika Director Musices på Odeum vid Lunds Universitet, Patrik Andersson. Konferencier var den trevlige och fantastiskt pålästa spelexperten Samson Wiklund, känd från bl a P3-spel, som reste ner ifrån Stockholm och gjorde en kanoninsats.


Projektet inleddes av Robin Hellström i LABS redan 2014 då han började arrangera musiken till konserten. Körkollegiet kom sedan i kontakt med Odeum under hösten och tyckte att det här var precis rätt material för ett vårkonsertsamarbete. Körkollegiet och de gästande körerna började repetera den 8 mars och hade sedan ytterligare 3 repetitionstillfällen fram tills konsertdagarna. De repetitionerna leddes av Egil Kolind som tidigare studerat vid Odeum och han gjorde ett gediget jobb med att öva in materialet med körerna.


Mitt arbete var ganska övergripande men kom att bestå av ett par större delar. Den ena delen var att planera och samordna Körkollegiets repetitioner samt sköta kommunikationen mellan körerna och LABS. En annan del var den ekonomiska planeringen med budgetering och uppföljning. Jag skötte även biljettadministrationen och den grafiska profilen för affischer, biljetter och program. Den sista biten var att sköta kontakten med Universitetet och att strukturera upp det praktiska genomförandet av konserten samt sköta teknik och inspelning av konserten.

Jag är mycket nöjd med produktionen och framförallt med att jag har fått så mycket feedback som tyder på att vi lyckats med samarbetets syfte. Körkollegiets vårkonserter är först och främst till för sångarna och musikerna. När så många människor lägger ner så mycket av sin lediga tid för att engagera sig ideellt så är det viktigt att de känner att de gör det för att de tycker att det är kul och att det är värt all möda. Jag kan utan tvivel säga att det verkade som att deltagare så väl som publik uppskattade konserten väldigt mycket och jag känner mig trygg i att säga att ingen gick därifrån besviken. Det är fantastiskt att vara en drivande del i ett projekt som detta. Det gör jag gärna om.

Affischen gjordes av mig.

Inspelning från första konserten av Oskar Ankarloo.

Videokollage från repetitionerna av Baba Yetu.

Dirigent Patrik Andersson, Director Musices på Odeum vid Lunds Universitet.

Eventtext


Körkollegiet och Lunds akademiska blåsarsymfoniker presenterar Tones of games! En episk TV-spelskonsert med musik från bland annat Skyrim, Halo, Final fantasy och Civilization.

Körkollegiet bjuder som vanligt in andra studentkörer i Lund till ett vårkonsertsamarbete och i år är deltagarlistan lång. Körkollegiet som består av Gudrunkören och Tornakören gästas i år av Culpakören, LTH-kören, Lunds akademiska kör och Ultraljud. Tillsammans blir vi uppåt 250 sångare och musiker vilket kan vara det största antalet som någonsin framfört i Universitetsaulan!

Dirigerar konserten gör Odeums Director musices Patrik Andersson och konferencier är före detta P3-spel-krönikören Samson Wiklund.

Den 18 april ger vi två konserter och biljetter till dessa kommer att börja säljas den 9 mars på Studentinfo och Biljettbyrån. Se till att köpa er biljett i god tid så riskerar ni inte att bli utan.

Entré: 140 kr (100 kr för medlemmar av Studentlund), Barn under 12 går gratis.
Tid: 2015-04-18 kl 15:00 och 17:00
Plats: Universitetsaulan i Lund