Clas Örjan Spång    

Lär dig programmera i JScript, JavaScript och Java     Lär dig programmera i VBScript och Visual Basic

Välkommen till mina sidor!

Jag har undervisat i programmering, digital bild och webbutveckling sedan 80-talet. Numera skriver jag gymnasieläroböcker för data och it-kurser och nutidshistoriska reportage. På somrarna målar jag akvareller på Österlen.

För den aktuella gymnasiekursen Programmering 1 har jag skrivit samman de här två alternativa studiepaketen. Båda paketen innehåller en lärobok, en arbetsbok och en lärarhandledning:

  1. Programmering 1 VBScript och Visual Basic.
    Lärobok, arbetsbok och lärarhandledning
  2. Programmering 1 med JScript, JavaScript och Java.
    Lärobok, arbetsbok och lärarhandledning.

Studiepaketen kan beställas från skolportalen.

Gymnasiekursen Programmering 1 är en nybörjarkurs i programmering. Som kursinnehåll kan väljas antingen programmering i VBScript och Visual Basic (det första paketet) eller programmering i JScript, JavaScript och Java (det andra paketet).

För enbart självstudier räcker det i regel med lärobok. För en organiserad gymnasiekurs i programmering behövs också arbetsbok. För lärare med undervisning i programmering rekommenderas även lärarhandledningen.

Jag har också skrivit en snabbkurs i Visual Basic för de som redan har grundläggande kunskaper i datoranvändning och programmering. Kursen finns på nätet och den kan användas fritt för undervisningsändamål:

Visual Basic från kommandoprompten

Min nybörjarkurs i Linux kan beställas från d2k stockholm förlag.

Clas Örjan Spång
Mejl: clspa_s@hotmail.com
Telefon: 0761145895
Postadress: Illerstigen 32
170 71 Solna
Sommarbostad:
Möllebacken 15
277 32 Kivik