Ansiktsbild på mig, David Moberg

David Moberg

Hej och välkommen, mitt namn är David.

Jag är en kille född 1988 som 2007 flyttade till Linköping och började studera japanska. Höstteminen därpå '08 började jag studera på Yi-programmet: Teknisk fysik och elektroteknik, internationell - japanskaLiTH. Intresset för Japan svalnade så det blev inget utlandsår men väl en god utbildning i japanska. Jag har sedan dess läst en hel del matematik, programmering och datorteknik varvat med fysik på vanliga Y-programmet och planerar att ta civilingejörsexamen 2015. Min examen kommer åtföljas av en master inom elektroteknik som jag får via inriktningen System on Chip som bl.a. innehåller två mindre FPGA-projekt (i VHDL resp. SystemVerilog), ett större CDIO-projekt i VLSI-konstruktion (från beteendemodellering i verilog-A, via transistornivå och slutligen till layout och tape-out) och realtidsprogrammering på x86 och ARM.

På denna sida samlar jag lite blandade saker som jag stöter på, arbetar med eller har skapat. För lite olika projekt kika i mappen.

För den intresserade:

Om du sitter vid datorn kan du förmodligen finna mig någonstans på Battle.net eller Wikimedia, mest troligt på svenska Wiktionary eller Wikipedia (där jag är respektive har varit admin) eller såklart via e-post (finns i botten). Förutom min utbildning så intresseras jag av språk, kognitions-vetenskap, logik och att röra på mig. Badminton, bowling, frisbee, klättring och skidåkning är favoritsporterna, även om fler kan utövas med glädje.

Jag gillar också spel i alla dess former och jag är medlem och ordförande (2012-2015) i spelföreningen Fölungen. Vi har en hel del spel (inkomplett lista) och är du sugen att testa något kan du ju höra av dig!