HANS HEDSTRÖM    "En hemsida om Instrument och Bluegrass"

Startsida       Mina instrumentbyggen      Mandoliner      Lyssna på mina låtar      Bildgalleri      Länkar

Hej och välkommen till min hemsida!

Hans Hedström, vem är nu det?

Jo jag är uppvuxen i Ursviken strax utanför Skellefteå och började så smått att spela mandolin i mitten på 70–talet, då tillsammans med nybildade gruppen Grassy Licks, som spelade bluegrass runt om på ungdomsgårdar i Skellefteå. 

Mitt intresse för att reparera och bygga instrument tog fart i början på 80-talet. Sedan 1981 har jag byggt ett tiotal mandoliner, en mandola och två gitarrer, i första hand till mig själv men jag har även byggt några instrument på beställning.

Har varit och spelat på diverse festivaler under årens lopp, bland annat Gränna och Torsåker. Dessutom åkte jag till USA 1997 med gruppen Hot Steam String Band och spelade på festivalen i Denton. Efter besöket i USA splittrades gruppen och eftersom ingen av dom gamla medlemmarna bor i närheten så köpte jag så småningom en portastudio, som jag nu försöker att spela in lite musik på under vintrarna.

Men under 2014 bestämde 3 st av oss från gamla Hot Steam String Band att på skoj börja jamma lite ihop, vilket ledde till att gruppen Hot Steam bildades.

 

iFrame

  

Har även medverkat som gästmusiker på en del skivor genom åren. Vi har även gett ut två cd-skivor med Hot Steam String Band .

"Goda Vänners Lag"    Per Fäldt   1982 

"Appomattox Banjo"    Per Christoffersson & Thomas Haglund   1985

"Point Blanc"    Hot Steam String Band   1995

"Abalone Dots"    Abalone Dots   2003

"Ridin On The L&N"    Hot Steam String Band   2014

 

Vill du kontakta mig via mail klicka här.

Sidan senast uppdaterad

 

Hemside-snickaren och fotograf (till många bilder) klicka här.