Information om Hemlingby LK
1982 - 2011

Bakgrund
Några löpare som  hade deltagit i terrängtävlingen Sätrarundan 1980 och som träffades ibland för att prata träning och idrottsminnen, kom med förslaget att starta en renodlad löparklubb i Gävle. Det fanns då inte någon förening som direkt passade långlöparna, de var anslutna till ett flertal olika klubbar i distriktet med huvudinriktning på ungdomsidrott och lagsporter. Det tog lite tid mellan tanke och handling, men den 27 januari 1982 hölls mötet för bildandet av en löparklubb uppe i Hemlingbystugan.

De som var med om bildandet av klubben var Gunnar Lysell, Arne Pettersson, Hans Jerkert, Leif Eriksson, Runar Waller, Tommy Waller, Anders Sundqvist, Håkan Sundqvist, Tord Lindgren, Gun Nygårds, Bertil Höije och Krister Jakobsson. Från 30 medlemmar 1982 växte klubben ganska snart till ca 100 st tills den allmänna nedgången i intresset för långlöpning på 90-talet. Men en mycket positiv trend i ökat medlemsantal har skett på 2000-talet.

Inriktning
I Hemlingby Löparklubb finns det plats för såväl hårdsatsande tävlingslöpare som motionärer som deltar i något enstaka motionslopp om året, eller inte tävlar alls utan kanske bara vill vara med och träna ibland eller erhålla information om långlöpning i distriktet. Kort sagt: alla som gillar löpning!

Träning
Angående träningstider - se HLK's officiella hemsida. Vi tränar och tar gärna en fika tillsammans i Hemlingbystugan efteråt.

Tävlingar
Klubben betalar anmälningsavgifter till mästerskapstävlingar, DM, VDM, SM, VSM, NM, NSM o.s.v., utom Stockholm Marathon, där DM & VDM i  marathon för Gästrikland avgörs. Andra tävlingar som styrelsen gärna ser deltagande i och som betalas av klubben är Bore Cup. Till tävlingar på annan ort brukar vi försöka samåka, t.ex. till ovan nämnda Stockholm Marathon eller Lidingöloppet.

Arrangemang
2003 startades en ny tävling i slutet av juli, Vildmarksmilen, med start och mål i Hemlingby och banan förlagd längs skogsstigarna som utgör Hemlingbys 10 km skidspår genom fin och varierad natur. Detta samt avslutningen som är förlagd uppför Hemlingbybergets skidbacke lockade många att prova ett annorlunda lopp premiäråret och och deltagarantalet har vuxit sedan dess. Fr.o.m. 2006 arrangeras även ett betydligt mera svårlöpt 15 km-alternativ, där de 2 första och ca 3 sista km är samma som 10 km-alternativet, medan övriga 10 km är löpning över myrar, hyggen och skogstigar.

Vi arrangerar varje år i maj Gävle halvmarathon med start och mål uppe vid Gunder Hägg Stadion. Tävlingen gäller även som DM i halvmarathon för Gästrikland.

Sist men inte minst arrangerar vi 1 av 4 deltävlingar av vinterseriearrangemanget Bore Cup, en opretentiös serietävling i Uppland-Gästrikland området som pågått i 35 år, där man tävlar om poäng och vandringspokaler, individuellt och i lag, i olika åldersklasser ända upp t.o.m 80 år. Hemlingby LK var f.ö. bästa lag i Bore Cup både 2003, 2004, 2005, 2008, 2009 & 2010. Denna tävlingserie hade sin deltagarmässigt bästa säsong 2009, både totalt och även ett nytt totalt deltagarekord för en enskild deltävling.

Informationsverksamhet
Information till medlemmarna sker dels via hemsidan, dels via e-post utskick.

Övrigt
Medlemskortet berättigar till rabatt och det kommer löpande information om var och när.
På den lite oseriösare sidan ordnas klubbfest någon gång om året, cykeltur med korvgrillning samt ibland brännbollsmatch.

Medlemsavgift
Medlemsavgift 150:- för enskild medlem & 200:- för familjemedlemskap f.n.. Hemlingby LK:s postgironr: 66 95 62 - 1. Det går bra att kontakta någon i styrelsen för frågor om medlemskap eller annat.

Är du intresserad av att bli medlem i Gävles största långlöparklubb och umgås med likasinnade? Tveka inte längre!

Hem