Resultatarkivet 2007 - 2
(senast överst)

Stockholm Marathon - DM för Gästrikland
Det blev en riktig pärs i årets varma Stockholm Marathon, och därmed inga pers, även om någon trots allt lyckades även med den bedriften. Och att springa taktiskt utan att titta på klockan lönade sig. Ann-Kristin Forsberg lyckades bäst av gästrikekvinnorna och vann guld i både K Seniorer och K40. Göran Lindqvist var nästan lika framgångsrik bland männen, och tog guld i M50 och blev silvermedaljör bland seniorerna efter Pasi Kangas, ESS LK. I M35 blev det HLK för hela slanten överst, Mattias Ericson, Lars Klippmark och Stefan Hillström (personligt rekord) tog de tre DM-medaljerna. Kenneth Nyberg vann silver i M45, inte långt från det personliga rekordet, och Kjell Björk vann guld i M60. I övrigt se resultaten och foton. Trist var det dock att knappt en enda sprang i klubbfärger, det var nästan omöjligt att upptäcka sina klubbkamrater från sidan av banan! Största löparklubben i Gävle, men den mest osynliga? Skärpning HLK, nu måste vi skaka fram de där tävlingslinnena, så medlemmarna har något med klubbanknytning att tävla i!
DM-resultat i tidsordning
   DM-resultat åldersklasser   Fotosnurra

(070604)
6-timmars statistik
Hittade denna uppdaterade genom tiderna-lista (fast nog ej slutgiltig), av kvinnor som sprungit minst 55 km i 6-timmarslopp under de senaste tre åren:

Karin Beyersdorff                Vi som springer    55.025

HLK:are på 9:e plats i Sverigestatistiken, det var värst! För 2007 är Anna Karin 6:a.

(070530)
Veteran-DM 5000 m
Det blev en mängd nya medaljer till HLK i tisdagens Veteran-DM på 5000 m. Anders Dahl, Högbo AIK, var snabbast av veteranerna och i hela loppet och vann M40. Näst snabbaste veteran var Bo Thörnblom, som vann M45 och noterade näst snabbaste HLK-tid i M45. Micael Alm lyckades i den klassen med sin föresats att subba 20 min och dessutom knipa silvret, så tråkningarna från webmaster uteblir därmed... Göran Lindqvist vann M50, och det med näst snabbaste notering i M50 i HLK.

Tre kvinnor deltog, samtliga i K45, där Julie Leonard, Högbo GIF, vann före Ann-Britt Nilseng, IF Skade. Bronset gick till Anna Karin Åhsgren, Hemlingby LK, som därmed fick det vakanta klubbrekordet i K45.

Fler medaljer för HLK: Guld tog även Johan Maioli i M35, Kjell Björk i M60 och Tommy Hållstam i M65. Peter Weise tog silver i M60.

Tre seniorer deltog utom tävlan, snabbast var nyblivne HLK:aren Anders Hallberg, följd av Tobias Persson, Hellas, och Markus Andersson, Högby IF. Resultat

(070527)
Karnevalsloppet
Per Hållström kom 6:a av 140 löpare i Herrar 8 km i fredagens Karnevalsloppet i Avesta. Tiden blev 27.41. Vann gjorde Anders Dahl, Högbo AIK med 25.32. Resultat

(070523)
6-timmars, Lilla Edet (uppdaterat)

Anna Karin Åhsgren vann 6-timmarsloppet i Lilla Edet!

Den lilla, men spektakulära  friidrottsarenan i Lilla Edet, insprängd mellan två bergssidor på en av de högsta punkterna i samhället, var skådeplatsen för arrangemanget. P.g.a. sitt inträngda läge höll inte varvet fulla 400 m, och endast två banor fanns. Men löparna delade upp sig i en snabbare och en långsammare grupp på de två banorna, som var individuellt kontrollmätta. Vädret var riktigt grinigt, med regn och blåst och ca 5-7 grader varmt.

Anna Karin Åhsgren deltog i sitt andra 6-timmars i år, och Sveriges allra första arrangerat på bana. Och bra gick det! Efter en veckas idogt arbete av arrangörerna med resultatlistan efter problem med varvregistreringen från chip, så vann Anna Karin bland kvinnorna genom en stabil och outtröttlig insats. 151 varv, två varv färre än starkt avslutande Tina Karlsson, Vi som Springer, men eftersom Anna Karin sprang på ytterbanan (386.93 m) och Tina på innerbanan (374.73 m), så fick Anna Karin ihop längsta distansen, 58691,43 m vilket var 765,74 m längre än tvåan.  En kraftig förbättring mot senast i Skövde, ca 8.1 km längre sprungen distans.

Endast 2 st 10 sekunders stopp för samtal och ett par korta mat och drickastopp, annars var det det nonstoplöpning i 6 timmar för "Duracellkaninen", som några medtävlare började kalla Anna Karin för! Många startade betydligt snabbare, men gick en stor del på slutet, även löparen som ledde bland männen. Många av dessa, 27 st av 42  fick se sig passerade av Anna Karin i resultatlistan. Endast 15 av männen fick ihop längre distans. Stark insats och många av de övriga mer rutinerade ultralöparna var imponerade!

Och som grädde på moset blev det nytt pers på maran också! Passeringen vid 42.195 m var 4.04.28, en förbättring med 10 min 21 sek. från Oslo 2005. Starkt gjort att persa på marathon i "förbifarten"!   Resultatlista

(070519)
Ottarsloppet
Det 39:e Ottarsloppet i Vendel såg en HLK-segrare, flitiga Gunilla Juthback vann Kvinnor 21 km, 14 minuter före Anna-Lena Hällgren, Bälinge IF. Näst bästa HLK-placering stod Per Hållström för, som blev 3:a i Män 14 km, drygt 3.5 min efter segraren Johan Dahl, Högbo AIK. Göran Lindqvist blev 7:a i samma klass. I Män 21 km slutade Bo Thörnblom 6:a och Lars Klippmark 7:a. De båda Upsala IF-löparna Henrik Löfås och Johan Lindberg var 1:a & 2:a i den klassen, med Anders Dahl, Högbo AIK på tredjeplatsen. Inga-Lill Schrewelius blev 13:e i Kvinnor 5 km, placeringen bakom Margareta Karlsson, Gävle BoFF.

Julie Leonard, Högbo GIF, vann Kvinnor 14 km med 7 sekunder, och hennes sambo, f.d. elitlöparen Nils-Göran Hasselkvist, Högbo GIF, visade att han kan än, 2:a i Män 5 km med goda 17.09. Resultat

(070519)
Löparkväll 1
Göran Lindqvist satte nytt M50-klubbrekord på 1000 m vid onsdagens Löparkväll 1, med hela 45 sekunder. 3.01,9m lyder det nya rekordet. Göran var tvåa i loppet. Micael Alm var placeringen efter Göran i mål med tiden 3.23,1m. Gösta Norén satte klubbrekord i M65 med tiden 3.57,5. Vann loppet gjorde Anders Hallberg, Gefle IF, på 2.40,2m, Anders som snart blir klar för att tävla för Hemlingby LK. Även ett 400 m's-lopp arrangerades, där de båda GIF:arna Niklas Konstenius och Johan Thörnblom hade en kamp över upploppet, med Niklas som segrare. Resultat

(070513)
Göteborgsvarvet
Göran Lindqvist lyckades återigen göra ett riktigt bra lopp i Göteborgsvarvet, med 1.22.29 i mål som 450:e man, tredje bästa tid i klubbstatistiken i M50. Anders Wolkov hade 1.41.38 och Tomas Behlander 1.49.44. Inga-Lill Schrewelius fullföljde Varvet på 2.10.09. Samtliga tider är nettotider. Resultat