JAG HJÄLPER DIG TILLBAKA I TIDEN

"Forntida stigar" kan begrundas genom gamla kyrkoböcker
Svenska Kykan i Sverige

Värdet av att känna sin bakgrund

Att känna sin bakgrund är berikande för alla folkslag, tror jag. Man får liksom en identitet och självkänsla; Vem är jag? Varifrån härstammar jag? När man släktforskar kanske man upptäcker att vissa anfäder/anmödrar begick brott eller fick "oäkta" barn - barn som föddes utom äktenskapet. Det kan kännas lite jobbigt när man upptäcker sådant men man ska då komma ihåg att det inte alltid var lätt förr i tiden. Släktforskning kan vara mycket givande om man har en sund attityd till släktingarna man "finner efter vägen".
Ämnet Historia fyller en stor uppgift, t.ex. att begrunda vad som var bra och dåligt förr i tiden, sedan jämföra det med vad som händer idag och själv få vishet av det hela.

Om Släktforskning i Praktiken

Jag släktforskar oftast genom internet idag där fotograferade Kyrkoböcker finns till hands. Eftersom jag själv har släktforskat en hel del så vill jag gärna hjälpa andra med släktforskning nu. Många kanske vill släktforska men har brist på tid, andra tycker kanske att det är svårt att tyda gamla texter i kyrkoböckerna och även att det är svårt att hitta det man söker. Noggrannhet från början till slut är mitt motto men man lyckas inte alltid komma vidare av förklarliga skäl.

Om något skulle krångla när jag släktforskar åt dig hör jag av mig via sms och/eller e-post. Vänligen, var noga med att uppge rätt mobilnummer (för sms) och rätt e-post adress.
Alla som anlitar mig får en liten släkttavla.
Jag tar 350 kr/tim för släktforskning.

DNA test

DNA test kan var givande i släktforskningen, det påvisar vilka man är släkt med under förutsättning att de gjort ett DNA test i samma bank/företag. Man får oftast många "matchningar", alltså släktingar som DNA-testat sig. Jag och min mamma har DNA testat oss genom www.familytreedna.com. Det syns tydligt genom DNA att min mamma verkligen är min biologiska mamma. DNA bankerna är tyvärr inte så stora än men fler och fler väljer att göra ett DNA test för att säkerställa släktskap, därför ökar också antalet "matchningar" varje vecka. Traditionell släktforskning genom kyrkoböcker och andra dokument ger ändå mest, tycker jag.