Ormberget

vy.gif (21489 bytes) Här i Ormbergsanläggningen har vi vårt favorittillhåll för träning och rekreation. Där finns många och omväxlande banor, och med en underbar utsikt över Luleå stad.
bad.gif (26164 bytes) Anläggningen erbjuder utomordentliga möjligheter till ombyte, dusch och förtäring av skilda slag.
fika.gif (23923 bytes) Efter gemensamma träningar samlas vi och fikar och dryftar träningsråd.

Förutom KONFERENSER arrangerar Ormberget även SPÄNNANDE ÄVENTYR som passar alla oavsett ålder eller storlek.

Intresserad? Kontakta Ormbergsanläggningen:

Reception tel: 0920-454128
Fax tel: 0920-455057

ORMBERGETS ÖPPETTIDER
Reception - Dusch - Bastu

Måndag 10.00 - 16.30
Tisdag 10.00 - 16.30
Onsdag 10.00 - 20.30
Torsdag 10.00 - 16.30
Fredag 10.00 - 16.30
Lördag STÄNGT
Söndag STÄNGT

ÄVENTYR PÅ ORMBERGET

Förutom att motionera genom att åka skidor eller springa kan man också uppleva riktiga äventyr. Här är nämligen anordnat en mängd aktiviteter som olika grupper kan delta i. Det finns olika aktiviteter för olika åldrar, väl anpassade i svårighetsgrad.

För de yngre deltagarna finns det en äventyrsstig och vintertid skidäventyr. 
De flesta aktiviteter går ut på att en grupp måste samarbeta för att klara olika uppgifter och det är därför mycket lämpligt för personalgrupper och andra grupper att på det här sättet lära känna varandra bättre. Det är väldigt roligt och också utvecklande för gruppgemenskapen. Olika grupper kan tävla med varandra, man kan t ex anordna en 5- eller 10-kamp inom sitt företag, sin skola eller vänkrets.

För bokning av skidäventyr, äventyrsstigen eller samarbetsövningar, kontakta Receptionen på Ormberget: tel. 0920-45 41 28.

ÄVENTYRSSTIGEN för barn innehåller aktiviteter som t ex klättra över staket, klättra upp i en tio meter hög tall med sele och hjälm på sig, krypa igenom ett krypkors, åka linbana, gå på balansvajer. De får också göra olika samarbetsövningar; t ex hinken, knopen, stocken, babusjka m.m. Stigen har ca 10 stationer och tar ungefär två timmar per grupp.

Priser Äventyrsstigen:  I grupp dagtid, 20:-/barn
                                  Privat kvällstid, 50:-/barn

SAMARBETSÖVNINGAR är en utomhusaktivitet för grupper om 6-7 personer, där man ska lösa olika problem tillsammans, t ex hinken, knopen, stocken, babusjka m.m. Dessa övningar är både för vuxna och för barn från 8-9 års ålder och brukar ta en timme att utföra.

Vill man vara en halvdag kan man lägga till vår stengolfbana, som liknar frisbeegolf men man använder en sten istället för en frisbee och arbetar parvis, och/eller memorybanan där man i grupp orienterar efter ett stigsystem och memorerar olika tecken.

På SKIDÄVENTYREN får barnen öva sig i skidteknik i banor med olika svårighetsgrad samt åka i Ormbergets skidrodelbana. Barnen får också åka ut i grupp och lösa olika uppgifter tillsamman på banor aom t ex Spanarspåret.

Avgifter Skidäventyr:  20:-/barn