OM MIG


Hej! Jag bor i södra Stockholm och kan hjälpa privatpersoner och företag med olika datorproblem. Antingen i hemmet eller om datorn lämnas in.

Jag är 42 år och har läst till högskoleingenjör i datorteknik på KTH, inriktning nätverk. Klar 2010. Sedan dess har jag hjälpt ungefär ett 20-tal kunder så här som ett extrajobb. I sta'n och i söderort. Har också jobbat med utveckling och studerat Java, HTML, CSS, JS med mera sedan dess.

Ni måste inte bo i södra Stockholm själva. Jag kan antingen fixa problem på plats eller vid svårare fel ta med mig datorn och jobba med den hos mig under några dagar om problemet är extra svårt. Brukar köra fasta priser istället för pris per timme när det gäller datorservice och nätverk eller skrivare.

Är det inte nära mig så får jag ta en liten avgift för resan. Inom 1-2 km från Svedmyra är "nära" i detta fall.

Hemma gör jag projekt i programmering i Java SE(6, 8, 10, 11, 12), Java EE7 C#, Java Spring, VB, python och hemsidor i HTML5, CSS3 och JS.

Min högskoleingenjörs-utbildning i datorteknik på KTH innehöll många olika kurser och hade inriktningen nätverk, men innehöll också mycket programmering och matematik. Läste exempelvis assembler, VHDL, C och C++. Kurser i operativsystem, datorteknik, trådlöst, interdomain routing, säkerhet och systemadministration ingick också. Vi hade många labbar, i i stort sett alla kurser. Så jag har fått sätta upp brandväggar, installerat olika operativsystem via nätverket, satt upp användarkonton i Active Directory på Windows Server, programmerat små NIOS-processorer och avlyssnat och analyserat nätverkstrafik med mera. Nästan hela utbildningen var i Skandinaviens "Silicon Valley": Kista. 1 kurs på Campus i Valhallavägen och introduktionen.