Hem Kontakt CustomFitting Reparation/Ändring Prislista Formulärer
Hem Kontakt CustomFitting Reparation/Ändring Prislista Formulärer

Myt 10 Jag är inte tillräckligt bra för att custom-fitted klubbor är nåt för mig


FEL! Det är, som visat och bevisat ovan precis motsatsen som gäller!


Okej, jag vet vad du tänker, eftersom jag har hört det en zillion gånger:


"Det är intressant och allt det där; Jag kan se varför proffsen behöver custom fitting, men jag är bara inte tillräckligt bra för att dra nytta av custom fitting”.


Verkligen? Har du någonsin tänkt på att det är tvärtom?


Ju bättre en spelare är och desto mer spelaren kan justera sin sving kan han spela bra med klubbar som inte passar honom ordentligt – det är en fråga om att kunna omställa sig – något de professionella spelarna är duktiga på.


Du och jag å andra sidan är inte så bra; därför behöver vi klubbor som passar vår förmåga och våra svingar för att kompensera för de misstag vi gör i våra svingar och hur vi spelar.


Låt oss vara ärliga: Att genom att ha klubbor anpassade till dig kan på intet sätt få dig att ändras från att vara en total odugling till kvalificerad för nästa års US Open.


Att köpa nya klubbor - även riktigt customfitted - är ingen substitut för inlärning, träning och att ha rätt svingfundament. Det aldrig har varit. Det kommer aldrig att bli.


Jag säger dock att utrustning som inte passar, fel längd, lie, loft, skaft, slagytevinkel, grepp, flex eller vikt kan hålla dig från att bli/vara allt du kan vara som golfare. Golfare som tar lektioner med rätt anpassade klubbr anpassar sig till svingcoachning mycket snabbare och mer framgångsrikt än golfare som tar lektioner med hjälp av golfklubbor som har dåligt passform.


Idén om custom fitting är att klubbar där varje delspecifikation är anpassad till din storlek, styrka, atletisk förmåga, och dina svingegenskaper. Korrekta custom fitting specifikationer kan i stor utsträckning minska  de skottmisstag som orsakas av din mindre skickliga svingar.  


Dessutom behöver de professionellt anpassade klubbor i de flesta fall inte kosta mer än vad du skulle betala för standardtillverkade klubbar ”från hyllan” - oftast är de faktiskt billigare.

Detta är kärnan i clubmaking och design. Tyvärr, händer det nästan aldrig eftersom så få golfare någonsin göra mer i sökandet efter sina perfekta golfklubbar än att titta på TV, läsa några annonser och sedan köra till den lokala golfbutik eller klickar på sin dator.


Jag har ofta blivit frågat av golfare, "Hur mycket kommer jag förbättra mitt spel om jag hade anpassade klubbor?” Den genomsnittliga golfspelare kunde slå bollen 10 meter längre, träffa ytterligare 2-10 fairways eller har 2-10 färre gånger de förlorar en boll eller måste slå i sidled tillbaka till fairway eftersom deras slice eller hook minskar, träffa 2-4 fler greener i ”regulation”, få bollen upp och ner 2 + gånger och ta sig runt i 3-5 färre puttar per runda genom att helt enkelt inse att de bästa golfklubbor inte beror på valt varumärke eller ett annonspåstående men genom sin anpassning av utrustningen till den egna förmågan. Golfklubbor är inte verktyg du skall anpassa dig till för att använda - de är verktyg som måste byggas för att passa DIG.


De är verkligen enastående utformade, högteknologiska instrument - om du tar dig tid att upptäcka hur de kan anpassas att komplettera din sving.

Myt 10 - Jag är inte tillräckligt bra Nästa Tillbaka