Boken som alla väntat på finns nu i en bokhandel nära dig

Finns givetvis i de vanligaste nätbokhandlarna, ex. AdLibris, Bokus etc.

Författaren växte upp i Järnbrott på 50–talet. Det var en underbar barndom, med grus, lerhögar och vattenpölar. Med galonbyxorna på kunde man plaska omkring i vattenpölarna och sitta fast i leran. Då fick mamma komma och lyfta loss.

Misstänksamhet fyller lille Klas tankar när mamma lyfter upp honom bak på cykeln för att cykla till Radiotorget och handla. Själv hade lille Klas en trehjuling. Med tre hjul kan man känna sig trygg, men att sitta upplyft på en jättestor cykel med bara två hjul.

— Kan du cykla? frågade lille Klas sin mamma.

Boken är inte en sammanhängande levnadsbeskrivning, utan fragment av minnen sammanställda i små epistlar. Författaren tar oss med på en resa i ord och bild, från det gamla Järnbrott och ut i världen. Med många fantastiska bilder får vi möta vardagen i Järnbrott, se hur det var att programmera en hemmagjord datamaskin (det hette så på 70-talet!), samt besöka platser som Bettyhill, Stykkishólmur, Birzebbuga, Le Noirmont uppe i Jurabergen, Borkum Riff, Andermatt och Prag i början på 80-talet. Från sitt hem i München gjorde författaren många härliga tågresor i Europa, långt innan miljötänket var på allas läppar. Några intressanta boktips, samt en hel del humor, som åtminstone författaren tycker är hyfsat roligt.

Hur fick man över huvud taget någonting gjort på den tiden, utan mobil, padda och sociala medier? Inte ens PCn var uppfunnen, bara en sån sak! Författarens far, Ragnar, ofta kallad Mr Taxi, var under en stor del av 1900-talet en känd, för att inte säga ökänd person inom taxi, och figurerar här och där i dessa memoarer, både som far och den centrala gestalten inom taxi i Göteborg och på riksplanet.

När börjar du själv skriva dina memoarer? Det är lättare än du tror. Börja här www.bod.se

Denna webplats innehåller inga som helst störande kakor eller onödiga javascript, allt för att göra upplevelsen så bra som möjligt! Några webadresser finns angivna på dessa sidor, dock utan aktiverad länkning. Det har med osäkerheten och sårbarheten att göra. Användaren får själv knappa in de fem bokstäverna.
Denna sida senast uppdaterad: den 9 augusti 2020 ungefär kl. 14:08