Boken som alla väntat på finns nu i en bokhandel nära dig

Finns givetvis i de vanligaste nätbokhandlarna, ex. Adlibris, Bokus, Amazon (swedish edition), m.fl.

Bäst pris för tillfället är Books on Demand Bookshop (BoD)

Författaren växte upp i Järnbrott på 50–talet. Det var en underbar barndom, med grus, lerhögar och vattenpölar. Med galonbyxorna på kunde man plaska omkring i vattenpölarna och sitta fast i leran. Då fick mamma komma och lyfta loss.

Misstänksamhet fyller lille Klas tankar när mamma lyfter upp honom bak på cykeln för att cykla till Radiotorget och handla. Själv hade lille Klas en trehjuling. Med tre hjul kan man känna sig trygg, men att sitta upplyft på en jättestor cykel med bara två hjul.

— Kan du cykla? frågade lille Klas sin mamma.

Boken är inte en sammanhängande levnadsbeskrivning, utan fragment av minnen sammanställda i små epistlar. Författaren tar oss med på en resa i ord och bild, från det gamla Järnbrott och ut i världen. Med många fantastiska bilder får vi möta vardagen i Järnbrott, se hur det var att programmera en hemmagjord datamaskin (det hette så på 70-talet!), samt besöka platser som Bettyhill, Stykkishólmur, Birzebbuga, Le Noirmont uppe i Jurabergen, Borkum Riff, Andermatt och Prag i början på 80-talet. Från sitt hem i München gjorde författaren många härliga tågresor i Europa, långt innan miljötänket var på allas läppar. Några intressanta boktips, samt en hel del humor, som åtminstone författaren tycker är hyfsat roligt.

Hur fick man över huvud taget någonting gjort på den tiden, utan mobil, padda och sociala medier? Inte ens PCn var uppfunnen, bara en sån sak! Författarens far, Ragnar, ofta kallad Mr Taxi, var under en stor del av 1900-talet en känd, för att inte säga ökänd person inom taxi, och figurerar här och där i dessa memoarer, både som far och den centrala gestalten inom taxi i Göteborg och på riksplanet.

"Jäklar vad ambitiös du varit"
Barndomsvännen Staffan
"Denna gång har du överträffat dig själv"

Senast uppdaterade sidor:

20.09.22 NY SIDA - Behov

20.09.20 Lok jag mött

20.09.17 NY SIDA - Följ med till Mürren

20.09.14 Böcker

20.09.12 NY SIDA - Lok jag mött

20.09.11 NY SIDA - Mch Hbf, Stora Tåg

20.09.07 NY SIDA - MJ Nostalgi, Små Tåg

20.09.07 Wengen, SJJ Inledning

20.09.05 Landwasserviadukten

20.09.05 Krokodiler

Eva 1
"Tack för att du delat med dig av glimtar ur din livsresa - de har gett mig sköna lässtunder"
Eva 2
"Jag tycker om din bok, för du har inte bara raddat upp en massa händelser utan har delat med dig av dina funderingar kring dem. Det känns som om man är "med på tåget"! "
Eva 2
"Vi har redan haft mycket nöje av det vi läst"
Marie & Håkan
"Jag säger då det, du har verkligen fått till det, snyggt jobbat Klas."
Jan-Erik
Denna webplats innehåller inga som helst störande kakor eller onödiga javascript, allt för att göra upplevelsen så bra som möjligt! Några webadresser finns angivna på dessa sidor, dock utan aktiverad länkning. Det har med osäkerheten och sårbarheten att göra. Användaren får själv knappa in de fem bokstäverna.

Denna sida senast uppdaterad: den 22 september 2020 ungefär kl. 11:29