Våren

"den tiden på året, då flickorna så smått börjar tänka på det som pojkarna tänker på hela året om".... sa en gång Svend Asmussen, en av SweDanes, se epistel Skivor.

Annars är det väl så att när den första förskrämda tussilagon tittar fram, så packar man ner långkalsongerna längst ner i lådan och går ut och sätter sig med en varm kopp kaffe på terrassen.

Det är då det ofta börjar regna, så man går in igen.

Detta hus ovan, som också syns på vinjettbilden, låg så fint uppe på höjden med utblick över järnvägen och sjön nedanför. Sen kom myrorna och flyttade in i källaren. Jag hade ett styvt jobb i flera år med att jaga dessa små krabater. Jag gav upp. Jag rev huset (det står i källaren), rev hela kullen, där var ett enormt myrbo i flera våningar.....

Man får helt enkelt inte ha det som man vill. Nu springer katterna omkring och "förstör" min tillvaro, dvs. pi-gk-r och sk-t-r överallt. Jag har en liten grusgång. Det får man tydligen inte ha, men morfar hade det framför sin kolonistuga och jag tyckte det var så härligt att gå på, höra det sköna krasandet från gruset. Jag har försökt sätta upp stängsel, typ hönsnät runt min lilla järnvägsidyll, men det är omöljigt att hålla traktens katter utanför. Dom skall helt enkelt in, till varje pris.

Men det var ju den annalkande våren det handlade om. På senare tid har våren kommit allt tidigare. Nu vid juletid 2020, alltså i god tid före julafton, så börjar snödropparna titta fram ur jorden.

När man har en liten fin sjö, med strandbad för småfåglarna, stenar och små fina växter både i och bredvid vattnet, lite porlande vatten, så kommer snart tanken att skaffa några guldfiskar. Det gjorde jag. Och traktens katter fick vittring. Efter några år så tröttnar man. En och annan mås fick väl ett skrovmål, jag såg en trut som satt på hustaket ovan, en jätte i min lilla värld. Och katterna har tagit flera av mina sjöinnevånare. När fiskarna tog slut så avvecklade jag sjöprojektet.

Det är inte roligt att försöka skapa en trevlig trädgård när man hela tiden måste föra gerillakrig mot traktens objudna gäster. Några igelkottar har jag sett, men de kommer ju inte in pga. kattstängsel. Mördarsniglarna anfaller på bred front, dock har dessa marodörer avtagit i antal de senaste åren.

Denna sida uppdaterad senast 2020-12-30 ungefär kl. 12:23