Adler

En mycket fin träbyggsats från den spanska firman Occre, i skala 1:24, nästan samma skala som min 1:22,5. Vagnarna är en separat byggsats som fortfarande väntar på att bli ihopsatt.

(någonting skall man ju ha att göra på ålderns höst också...)

Till en början får man intrycket av ett lätt kaos, massor av smådelar, gjutna metalldelar och ark med träbitar i alla former samt en stor bunt med trälister i olika dimensioner.

Byggbeskrivningen är lättfattlig och ganska utförlig. En del viktiga saker får man dock gissa sig till!

Passformen är förträfflig på alla stansade delar, till skillnad från de delar som man själv får kapa till.

Hjulen blev riktigt fina till slut, men det var ett petgöra. Utanpå trähjulet pressar man på en metallfläns. Det blev riktigt snyggt.

Nu börjar det likna nåt!

Efterhand hittar fler och fler små detaljer sin rätta plats. Det är spännande att se loket växa fram, och jag frågar mig själv då och då:

Klarar jag verkligen av det här?

Så kom turen till tendern. Där skulle radio, processor och batteri in. Mycket kliande i huvet, blev det! En egen motorkonstruktion, eller rättare sagt, en något egen motor sattes på plats undertill.

Denna konstruktion var i alla fall enkel. Det visade sig att alla rörliga delar förde ett visst oväsen. Det rasslade lite i mesta laget och rörelseförmågan var rätt så lik en ankas! Dragkraft? Obefintlig.

En påse småsten ingick också i byggsatsen. När de väl blev målade, blev det genast stenkol av alltihop.

Ett mycket intressant bygge. Nu återstår bara tre vagnar (och en bättre motor!).

Denna sida senast uppdaterad 2020-11-01 ungefär kl. 12:22