ag och filmteamet gjorde några rundor på banan

Detta är alltså kameran som används. Jag hittade den i en låda (tänk vad man kan hitta om man letar), där den legat i flera år. Den spelar in i HD på ett litet microSD kort. Den blev aldrig använd pga div svårigheter med handhavandet. Härom dan (mars 2022) kom tankarna om filminspelning på banan, På 5 minuter blev det klart, lite gammaldags hederlig modellera samt ett chassi till en amerikansk godsvagn som inte behövs. Som draglok, eller snarare puttlok, används BLS gamla dubbellok. För säkerhets skull påpekas härmed att anläggningen inte är färdig!

Detta är resan ner till de djupa källarvalven, där ett flertal tågset står uppställda. Det är mörkt. Det är fuktigt. Det är hemlighetsfullt nere i underjorden. Men vi kommer fram på andra sidan.

Detta är rundan upp till nästa etage och ner igen.

Tredje rundan på övre plan med stationen Klaswil, samt uppställningsspår mot baksidan.

För er som undrar, Klaswil? När man är ute och måfååker runt i norra Schweiz i trakterna runt Zürich, finner man många små trevliga samhällen med bokstäverna w i l, i namet. Ex Wil, Hutwil, Wädenswil, Wattwil, Hinwil, Beinwil am See, Rapperswil m fl. Då blir steget inte så långt, att överföra det tänket till den lilla banan i källaren. Och så föddes Klaswil. Att det sedan ligger en verkstad som heter Roy & Rogers bilservice, i närheten av stationen, är en annan historia.

När man inte ställer växlarna rätt, brukar det hända saker!