Rhätische Krokodil Ge 6/6 I i hobbyrummet

Fler bilder och goa videosar på detta mäktiga lok finns på andra sidor i detta dokument. På engleska kallar dom detta lok för "Baby Crocodile", av någon anledning. Ett bevarat lok lär stå vid stationen i Bergün. Bergün är f.ö. en trevlig liten by vid RhB-sträckan Chur - St. Moritz, med många fina fotomöjligheter, flera trevliga hotell och korna vandrar genom samhället på väg till och från betesmarkerna. Där finns också en MJ-anläggning över hela den fascinerande sträckan uppåt Albula.

Har man bara ett litet hobbyrum på ca. 9 kvm. så blir det inte mycket plats för den något skrymmande G-skalan. Jag har hyllor runt om och kom på den fina idéen att lägga en runda ovanpå hyllorna, strax under taket. Då måste man ha en sån här brokonstruktion, för annars blockerar man dörren ut, och även en andra fällbar bro förbi dörren till det inre rummet.

Från förarplatsen får man en fin insyn av hur det verkligen ser ut däruppe under taket. Lägg märke till köksskåpet från den där firman med de platta paketen. Jag blev tvungen att ta mig igenom det skåpet. De där stora loken väger ju en del och det behövs rejäla doningar. Jag valde några gängade stänger M5, som håller konstruktionen på plats.

Ute i den lilla trädgården, som trots allt är lite större än hobbyrummet, ser det bättre ut.

Just denna filmsekvens är gjord för några år sedan. Nu har ogräs och andra småväxter tagit över helt. Jag inbillar mig att det är klimatförändringarna som gör livet surt för en "modelleisenbahnbetreiber" som undertecknad.

Denna sida senast uppdaterad 2020-11-02 ungefär kl. 15:00