Denna sidan handlar om den lilla skalan N, dvs. 1:160

Se även [Resor / Riktiga tåg].

RAe II, årets modell 1986, frågan är om det fortfarande inte är min favoritmodell. Samma mjuka fina gång som i verkligheten. Hobbytrain gjorde flera underbara modeller och jag har även Ae8/8. Och medföljer givetvis ordentlig sprängskiss på alla vagnar.

En sån där liten schweizisk traktor Tm, som man ser på alla järnvägsstationer. Detta är en Arnoldmaskin från 80-talet, givetvis försedd med dekoder (SX)!

ET85

Provkörning pågår!

ET85 är en gammal Roco-modell från 80-talet. Hade länge tänkt köpa denna trevliga motorvagn, men det blev inte av under min vistelse i München. Senare fick jag syn på den i Meißen nära Dresden (där man tillverkar det berömda porslinet!)

BR01

BR01 har jag sett i verkligheten, i Nürnberg, på någon "Ånglokens dag" eller någonting sådant. Riktigt maffigt, är mitt tänk. Min modell är från före "svänghjulens tid" och man får montera dekoder "för hand"! Men detta lok smyger fram som en dröm, trots åldern.

Du

Kommentar överflödig, ett måste i min värld

Jag hade stora planer för ett antal år sedan. Jag övertog föräldrahemmet och hittade ett rum i källaren, ung. 3 x 3 meter. En modell i skala 1:10 tillverkades. Tänkta köksskåp från den där tillverkaren med de platta paketen. Där är en paradsträcka i normalspår och en lång vindlande smalspårssträcka enligt schweizisk förebild. En bergbana klättrar upp till borgen till vänster. Smalspåret går rakt genom stan, som jag beskrivit i boken. Man kan studera detta på många ställen i Schweiz, bl.a. med Berninabanan i Tirano.

Efterhand så skrotade jag denna fina idé.

Denna sidan uppdaterades senast 2020-11-03 ungefär kl. 11:15