ch Hbf - München Hauptbahnhof

Några intryck från den stora järnvägsstationen i södra Tyskland.

Från Donnersbergerbrücke får man en fin vy in mot stan och bangården. Ett IC på väg in, och ett mindre persontåg på väg ut.

InterCity tågen drogs på 80-talet av det mäktiga loket 103.

Det gamla blåa elloket BR118 syntes ofta på Mch Hbf. Det lär ha haft något hastighetsrekord för länge sedan. Och det fanns endast ett exemplar målat i de karaktäristiska färgerna beige - oceanblå.

Tågen till Schweiz

går från München till Lindau vid Bodensjön. Denna sträcka är ganska backig och dessutom inte elektrifierad. Det behövs två diesellok. IC "Bavaria" till Zürich avgår på eftermiddagen vid fyratiden. Hur många gånger har jag inte gått en timme tidigare från jobbet på fredagen, hämtat väskan hemma eller i en box på stationen, och klivit ombord på IC "Bavaria" ? Två härliga dagar i Schweiz och tåget tillbaka vid fyratiden på söndag eftermiddag.

Här dras vagnarna till IC "Bavaria" in till perrongen av ett ellok, för avgång inom kort.

Diesel

Ännu ett IC lämnar Mch Hbf sett från Donnersbergerbrücke. Bron strax framför stationshallen heter Hackerbrücke. Bredvid bron ligger nämligen ett av stadens 6 riktigt stora bryggerier, Hacker Pschorr (se bild ovan till vänster).

Se även under "Riktiga Tåg", bilden på det fina österrikiska E194, en krokodilliknande, orangefärgad maskin, vid Mch Hbf. Jag åkte med det loket en gång, på sträckan Insbruck - München via Mittenwald.

Och sedan går solen ner i väster, bortom Hackerbrücke.

Denna sida senast uppdaterad 2023-07-17 ungefär kl. 13:36