Några rörliga bilder i snö

från Graubünden i Schweiz. Det börjar i Samedan. Här passerar Glacier Express från St. Moritz på väg till Zermatt. Även så Bernina Express från Chur till Tirano. En livlig knutpunkt för RhB.

Jag var där i början av 80-talet för att filma, kom ganska sent till Samedan och blev tvungen att ta ett rum på ett fyrstjärnigt hotell. Ibland blir det bara så. Jfr. Epistel Lyxhotellet, sid. 190 i boken, när jag sent en kväll skulle hitta ett hotell på Malta. Det är såna smällar man får ta. I gengäld fick jag första parkett mot bangården, där det hände en hel del.

Sedan åkte jag runt och vandrade ett stycke för att fånga de tåg som körde förbi. St.Moritz - Samedan - Pontresina, ligger i en triangel. Jag åkte alltså från Samedan till Pontresina, filmade lite där och åkte sedan över till St.Moritz. Där fanns ett gammalt fint hotell alldeles vid bangården mellan sjön och järnvägsstationen. Perfekt när man skall fotografera krokodiler.

En hel del av dessa filmrutor uppvisar små gråa fläckar som dansar omkring. Fotografen på Radiotorget, som scannade mina gamla filmer, förklarade att det är en sorts bakterier som käkar upp emulsionen på filmen. Såpass.

Denna sida senast uppdaterad 2020-11-12 ungefär kl. 13:43