Norra Skottland på sensommaren 1979

Alldeles i kanten av den blåa Atlanten ligger Bettyhill i norra Skottland. Hit kom jag på kvällen, hittade en liten campingplats och somnade gott. På morgonen var det livligt utanför den lilla lanthandeln, General Merchant Bettyhill Post office. En hel busslast pensionärer anlände.

Loch Ness på eftermiddagen. Det regnar en del i Skottland. Jag såg inte skymten av Nessie.

Små städer i Skottland, till vänster Stromness på Orkney. Lägg märke till att det regnar. Ofta en lång smal gata med stenhus och små affärer längs huvudgatan rakt igenom stan.

Sol och regn avlöste varandra flera gånger om dagen och gav upphov till många fina bilder.

Jag tog en promenad mellan regnskurarna. Typiskt och ganska vackert landskap med böljande hedmarker och berg som försvinner i fjärran. Regnet är aldrig långt borta.

I de här vackra omgivningarna tog jag mig söderut genom Skottland. På denna cykelresa var det camping som gällde. Jag ville komma till Newcastle i England, för att hinna med färjan till Göteborg på lördagen. På 70-talet kunde man ta färjan över Nordsjön till både London och Newcastle. Det blev en äventyrlig, strapatsrik avslutning på denna sommarcykelresa. Skall Klas hinna med färjan på lördag? Vad gör man när båtbiljetten kostar 49 pund och allt man har i fickan är ca. 40? Och färjan håller på att kasta loss från kajen! Läs den spännande upplösningen i boken.

Denna sida senast uppdaterad 2020-10-26 ungefär kl. 12:16