Betraktelse

Har du tänkt på att ena dan står man där efter en lång seg uppförsbacke i franska alperna och tittar på kartan för att se om det inte snart börjar gå nedåt. Och rätt som det är, närmare bestämt 25 år senare, så sitter man där ute i spenaten och delar en El Greco med Hr Johansson. Det hela sköljs ner med en uppfriskande Pommac. Därborta ligger stan, säger farbror Fagerberg. Det var ett tag sedan man första gången blev titulerad "farbror". En ung kvinna med en liten parvel säger. "Akta dig nu, så du inte springer på farbrorn". Vadå farbror!

Foto: Hr Johansson

För att citera Hasse Z

"För den moderna ungdomen äro herrar och damer över 40 år ålderstigna. De ännu äldre betraktas som fornlämningar".

Och detta är då skrivet 1943 (Hasse Z Skämt på allvar, Bonniers 1950. Pris 10:- där mamma kom över boken på rea för 4:50). Jag tror att åldersgränsen har sjunkit betydligt sedan 1943. Jfr. den fina låten Blå Stetson hatt med HasseåTage.

Det sägs att man är inte äldre än man känner sig, och det kan nog stämma. Jag leker ju fortfarande med leksakståg! Ba en sån sak! När börjar man känna sig "gammal"? Jag har inga planer på att bli gammal. Det kan nog hända att när man kommer upp i övre medelåldern, sådär 83, så kan kroppen kännas en smula skraltig, men det är såna smällar man får ta.

Denna sida uppdaterad senast 2020-11-30 ungefär kl. 10:56