Utställning i vackra Ransäter. Det var 30 anmälda lagotto som dömdes av den tyske "lagotto-mannen" Jochen H Eberhardt. Ricco fick utmärkt kritik igen, fick CK och slutade som 5e bästa handhund i hård konkurrens. Ännu en helg med tur med vädret. Se vidare under utställningar.

Ransäter 070728b
Och idag var det SLRKs årliga Raduno på Lövudden. Det var en mycket välarrangerad och lyckad tillställning i vackert väder. Det var totalt 120 anmälda lagotto. Hanhundsdomare var Renee Sporre-Willes och Ricco fick inte oväntat en 2:a. Se vidare under utställningar.
Idag var vi på utställning på Lövudden i Västerås. Det var totalt 85 anmälda lagotto. Ricco fick väldigt fin kritik och placerade sig som 3a av 14 anmälda hanar i öppen klass och fick CK men blev sedan oplacerad i bästa hanhundsklass. Konkurrensen var hård med många fina hundar. Domare var trevliga Margareta Sundqvist, som hanterade hundarna mycket sympatiskt. Vädret var vackert och det var varmt. Se vidare under utställningar.
Efter utställningen fick Ricco och Nelson ta ett välförtjänt dopp i Mälaren. Kvällen tillbringade vi sedan på anrika Sätra Brunn, där SLRK hade ordnat med gemensam buffé för alla som ville vara med. Det blev en mycket trevlig och lyckad kväll.
På hemvägen under Norrlandssemestern passade vi på att ställa ut i Piteå också.
Och fick en 2a igen för ännu en kvinnlig finsk domare... Se vidare under utställningar. Vädret var uselt, kallt och regnigt, så vi fortsatte hemåt. Se mera under Bilder/Semester.
Under vår Norrlandssemester passade vi på att ställa ut på Midnattssolsutställningen i Gällivare.
Och fick en 2a för den kvinnliga finska domaren... Se vidare under utställningar. Sedan fortsatte vår resa vidare norrut mot Riksgränsen. Se mera under Bilder/Semester.
Idag var det utställning i Avesta. Ricco fick 1a och kom 2a i konkurrensklassen. Det var många deltagande hundar.
Domare var Bjarne Sørensen från Norge. Det var kalasväder. Se vidare under utställningar.
Idag var vi på utställning i Norrköping. Ricco fick ck och placerade sig som 5a i bästa hanhundsklass.
Domare var Martin Croeser från Sydafrika. Alla hundar och handlers pustade i värmen (32 grader). Puh! Efteråt fick både Ricco och Nelson ta ett välförtjänt dopp i Motala Ström intill utställningsplatsen. Se vidare under utställningar.

Norrköping3 070509
Idag fick vi besked från veterinären att Nelson lider av sköldkörtelrubbning. Därför fungerar inte våra eviga försök att banta honom!
Han har alldeles för lågt värde av sköldkörtelhormon. Vi åkte genast till Apoteket och hämtade ut första burken medicin som han nu ska äta resten av livet. Stackars Nelson som har fått kämpa med bantning i flera år utan resultat. Nu hoppas vi att han går ner i vikt! Om några veckor ska nya prover tas för att kontrollera att han får rätt dos. Det är i alla fall skönt med åkommor som går att behandla...
Idag var vi till Hällefors Brukshundklubb för att göra MH med Ricco. Beskrivaren inledde summeringen efteråt med orden "Jaa, det här var definitivt dagens största personlighet". Vi bestämde oss för att ta det som en komplimang till Ricco!
Det var totalt 8 lagottos som gjorde MH den dagen. Vi var sist. Det gick precis som vi förväntat oss. Skotten och overallen tyckte han var obehaglliga. Spöken och skrammelljud mm var däremot OK.
Det är mattes och husses fel att Ricco inte gillar något som påminner om fyrverkeri. Vi hamnade för nära ett jättefyrverkeri förra årets Valborgshelg. T o m matte blev rädd... Efter det tycker Ricco inte om något som påminner om fyrverkeri. Först nu börjar han tycka att det är ganska trevligt när husse grillar kött ute (förut väntade han sig raketer p g a lukten, men har nu börjat inse att det kan vara ganska smaskens också). Ricco är helt klart smart och drar sina egna slutsatser i livet...
Den 12e maj var vi på utställning i Österbybruk.
Där åkte vi ut direkt med en 2a. Inte så kul, men det var många andra som mötte samma öde, även hundar som brukar placera sig mycket bra. Det är ju så det är i utställningsvärlden... Se vidare under utställningar. Direkt efter utställningen åkte vi vidare till Hundcampus i Hällefors och träffade några lagottobekanta. Dagen efter skulle Ricco på MH.
Den 6e maj var vi på utställning i Skara. Det var första gången Ricco gick i öppen klass. Det blev en 1a plus 4a i konkurrensklass.
Domare var Niels Brandstrup. Det var kanonväder under helgen men ganska kallt på natten. Se vidare under utställningar.
Vår hemsida – lagotto.st – i betaversion är äntligen klar. Vi publicerar sidan på prov. Eftersom olika webbläsare visar sidorna olika, vill vi gärna få veta om något ser konstigt ut hos dig. Vill du meddela oss, se Kontaktsidan.

lagotto.st är hemsidan om lagotton Ricco och hans "storebror" Nelson och andra vänner m fl. Hemsidan kommer att utökas med mera material så småningom och befintliga sidor kommer att uppdateras efter hand. Hoppas Du hittar något trevligt att titta på!

Välkommen till lagotto.st!

Nytt och uppdaterat från lagotto.st

blocks_image
blocks_image