Du behåller din plats i kön


                             En bok för alla tråkiga väntetider i ditt liv


Målmedveten


Det gäller att hänga med och inte tappa tempo. Veta vart man är på väg, för alla andra har ett bestämt mål. Det kvittar vart jag går, jag möter alltid någon som med bestämda steg är på väg till höger, vänster eller rakt fram. Målmedvetna och fokuserade. Knappt har de tid att hälsa och lite småprat är helt otänkbart, hur skulle man hinna med det?

Jag har bara ett problem. Ett enda grubbleri. Men även om det begränsar sig till ett håller det mig vaken om nätterna. Jag vet inte vad jag har för uppgifter här. Vad är det som jag ska utföra, vad förväntar de sig av mig. Vågar inte fråga, det skulle vara fånigt efter alla dessa år.

Vet inte heller vem jag ska fråga. Har aldrig förstått vem det är som bestämmer. Istället tillbringar jag dagarna med att gå runt och se upptagen ut. Med ett uttryck av att alltid vara på väg mot ett tydligt mål, med arbetsuppgifter som är så viktiga att om jag inte gör dem kommer det här samhället snart gå under.

Jag har lärt mig att gå med snabba steg utan att tveka fast jag inte har en aning om något. Kanske kommer jag en dag förstå min livsuppgift, kanske inte.

Ibland funderar jag på att lämna stället för gott och ge mig av. Strunta i att verka betydelsefull, strunta i att släpa mina barr till ingen nytta. Bara lämna stacken och dra.


© 2013 Martin Wänerholm