Bakgrund

Kristendomen. Jag skulle säga att från att ha kommit från en av de mest strikta kristna traditioner i världen. T.ex. om en person har en TV hemma kan de bli utslängda från församlingen. Förutom de många andra sätt att förbjuda andra att leva sina liv.

Att ha sex skulle inte föra skam för mig personligen, men jag kan erkänna att jag behandlar alla kvinnor som om de vore utan preventivmedel. Jag har bara lärt känna kristna flickvänner i mitt förflutna.

Det är så mycket som kommer från bibliska värderingar i modern västerländsk kultur, som ändå inte följs.

Förståelse av andlig utveckling är främmande i stort, i vårt sekulära samhälle, beskrivningen passar vad Nietzsche uttryckte: "Och de som sågs dansa ansågs galna av de som inte kunde höra musiken". Och då vid full förståelse av citatet dämpas allvetande människor från att dominera, en persons upplevelser baseras på bakgrund och jag har svårt att säga att enbart lyssna på någon är tillräcklig avslöjande analytiskt, förmågan att läsa av andra människor och att ta andras perspektiv kräver ibland att gå i andras fotspår.

Att lära av Oden är en sak, men vem skulle vara beredd att uppoffra lika mycket som Oden? Den som jag verkligen inte skulle vilja vara som är Loke. För han skulle inte vilja nämna ordet kärlek, men ändå är han den som krossar kärleken. För att verkligen stå emot ondskans makt följer jag Tolv kännetecken av Asatron. Det är även för att seperara sig från personer med tvåsidiga avsikter, att ha det goda och det onda. Jag vill tänka mig själv som en behaglig människa vars goda avsikter är mer omfattande än mina brister, det är ju mänskligt med brister.

Jag ska enligt släktforskning ha isländskt släktskap. Min bakgrund består även till släkt av kristna laestadianer som avstår från modern kultur. Så här beskriver en f.d. Laestadian:
Skillnaden mellan ett vanligt Svensson-liv och ett liv inom laestadianismen är ganska stora. Fokuset inom religionen är väldigt fint, att Gud har skapat dig som du är och att du ska vara nöjd med dig själv. Det innebar inget smink, inga piercingar, inga discon eller dans, inga hårfärgningar, inget sex före äktenskapet, inga aborter eller preventivmedel, inga för avslöjande kläder och inga filmer eller tv-program. Det här var inte riktigt "regler" utan mer rekommendationer för att inte frestas och tappa bort tron och sig själv, för Gud förlät alltid. Gud skulle vara den största man såg upp till och såg man då mycket på tv eller lyssnade på musik fanns det en stor risk att man skulle få andra att se upp till och därmed tappa bort Gud den vägen.
- Beskriver Sofia Vähäjylkkä, taget från hennes blogg.Total epic fail alltså?

Det började med den irländska högtiden St. Patricks Day. Jag bestämde mig för att besöka den lokala irländska puben. Jag började snabbt spana in en kvinna som jag tyckte var otroligt förtjusande.

Jag ville gärna komma i kontakt med henne. Följde henne lite lätt för att visa att jag gillade henne. Jag är av naturen väldigt blyg bland nya människor, inte alls bland nära vänner eller de jag umgåtts med ett tag. Men då började den här kvinnan även följa mig kändes det som. Att jag är selektiv kan säkert en kvinna som är intresserad av mig känna. Kommer det någon slumpvis bara sådär så verkar jag inte vara så taggad på henne. Men nu kändes det som att jag var helt för den här kvinnan. Sista flörten innan vårat "riktiga" möte var vid bardisken. Varje gång en person köpt en Guiness så ringde en klocka och hon skrek "eey" och hon drog min uppmärksamhet till henne och vi stod ganska nära varandra hon såg mig och hur jag förtjust fick hennes uppmärksamhet. Sedan sökte jag efter ett bord och sedan var det som hon försvunnit. Jag kommer ihåg att jag tittade runt och trodde nästan hon hade gått.

I efterhand förstår jag att hon gick ut och rökte. För mig var dessa minuter fyllda av känslan att vad hände nu? Hade hon försvunnit efter allt det där? Jag satt nu vid ett bord.

Sedan kom hon bakifrån utan att jag såg henne och frågade bestämt: Får jag sitta här? Jag svarade: ja, om jag får stå bredvid dig. Det tyckte hon var ok. Och gissa om jag gillade det. Jag var så lycklig. Vi presenterade varandra och då kom jag ihåg hur jag smickrade henne. Jag var nervös när jag skulle berömma henne för hennes utseende, "fin urringning". Första gången tittade jag på henne och skulle säga detta som ingen annan kvinna fått höra från mig. Hon fick höra att av alla kvinnor på puben var hon vackraste av alla kvinnor där. Ja, det kom det som jag aldrig sagt till någon annan kvinna någonsin och just på det viset. Hon tittade på mig och skakade på huvudet. Men jag menade det jag sa. För hon verkade inte tro på att det var det jag menade. Men hon blev väldigt glad när hon förstod att jag verkligen sa det från hjärtat.

Jag bjud även hem henne till [Villaområde med lagom status]. Hon sa snabbt nej. Hon sa att de skulle till [ett område med lite sämre status]. Plötsligt ändrade hon sig som, hon frågade var på [Villaområde med lagom status]. Jag sa [gatuadressen]. Sedan frågade hon igen tror jag. Jag sa samma, sedan repeterade hon det med läpparna. Så himla vacker var hon, hennes sätt var så mjukt och jag tyckte bara det var roligt att låta henne närmare in i mitt liv.

Jag kom ändå snabbt i kontakt med hennes sällskap. Främst därför ett av hennes sällskap kontaktade mig. Hon frågade frågor som inte var relevanta eller var snarare mer som ett förhör. "Förhöraren" kallade mig kort, dum och ful. Det var något som den underbara jag stod bredvid gick emot. Jag kommer ihåg att hon som stod bredvid mig försvarade mig lite underligt en gång: "han är från Norrland" på ämnet som diskuterade min korthet (som att vi från Norrland är så)? Men hur som helst så var det att hon menade mig så gott som värmde så. Sedan skakade hon på huvudet och sa "nej" till den andra i sällskapet, jag tycker hennes sätt var feminint för att hantera situationen. Hon sa även att jag inte skulle bry mig om det som den andra i sällskapet sa. När någon försvarar mig från allmänt onödigt prat som är där för att trycka ner mig, då är jag så tacksam så det finns inte ord för att beskriva hur glad jag blir.

Jag rörde hennes vita mönstrade linne bakifrån. När jag satt handen så blev jag osäker på om hon ville bli rörd. Jag var beredd på att ta bort handen direkt, men hennes reaktion var att hon log så fint. Jag bara hade handen bakom och vi tittade förälskat på varandra. Hon som "förhört" mig blev som vansinnig på mig och det verkade som hon hade problem. Jag kom ju dit till för att vara där för att ha trevligt, så det här var inte alls det jag var ute efter, dvs. bråk.

Andra viktiga poäng den kvällen "förhöraren" hade knuffat mig ifrån taxin. Inte hårt men tydligen tillräckligt för jag skulle undra varför? Tydligen är enda riktiga anledningen kanske att jag inte öppnade eller presenterade mig tillräckligt bra med de andra i sällskapet. I efterhand skulle jag inte ha haft något emot att hälsa vänligt till alla på direkten, då skulle jag haft ett bättre förstaintryck på de andra. Tiden gick ju mest att presentera vem jag var för den jag fattat tycke för. Jag menar jag gillar inte heller tanken att klandra mig själv. Jag vill ju vara mig själv och jag menar att så länge jag levt har jag menat väl åt andra. Men samtidigt så är det fel att ha andra som ska styra över ens val i livet och då menar jag även hur "förhöraren" försökt att kontrollera den jag fattat tycke för. Jag tyckte vi hade verkligen fattat tycke för varandra då. Om "förhöraren" igen, alltså jag knuffade inte tillbaka och jag får en bra känsla för hur jag allmänt behandlar kvinnor.

Det jag hade kommit överens om innan var att följa med på efterfest med den jag gillade. När jag hade tackat ja hade jag ingen anledning att backa ur detta. Jag är säker på att vi hade kommit mycket nära varandra. Den dagen blev inte. Jag blev ju knuffad ifrån taxin och allt.

En måndag var det när allt hände. På torsdag så vaknade jag och var i mina kalsonger och då stod den jag verkligen gillade ute på gatan och promenerade med en hund. Jag blev förvånad klädde på mig och sprang sedan ut i ett par träskor. Jag såg henne bakifrån gå längre och längre. Det är verkligen inget skämt och jag skulle nog ha behövt springa efter, nu har jag mer skuldkänslor till inget blev den gången. Jag vill säga att jag tycker det var starkt, sedan har jag inte kvinnliga beundrare utanför huset varje dag. Jag hoppas att hon hittar någon som verkligen kommer att älska henne med hela sitt hjärta.

Jag har inget problem med våran ganska stor längdskillnad, men då när vi sågs den torsdagen genom fönstret och jag såg hennes längd blev jag verkligen medveten om hur det verkligen var. När hon satt bredvid och jag stod så var ju inte längdskillnaden sådär väldigt stor…

Vi har sett varandra i stan, hände något? Skulle inte tro det... Jag tror jag har haft mycket med studier, och andra sidan har familjeangelägenheter på sjukhus varit mycket rörande. Någon som kan syfta på att jag ser mycket högt upp till värdet av livet.

Jag har lämnat själva kvinnan i sig mentalt, just i förväntan på mig som den som vill genomföra det vi kommit överens om... Det är inget fel att säga att hon rörde mig innerligt. Men vad gjorde hon utanför villan med en hund och ett koppel? Vad har jag gjort!!?? Lol!

Vad hjälper att heta Aslak som kommer från ÁslæikR AS+leikr ≈ Gudakämpe eller AS som i Asarna, då t.ex. Odenskämpe eller Torskämpe om man ändå inte lever upp till namnet?

2015-06-17English

(Short summary of page)

There was the Laestadian Church in Lapland and many people where members of this Church. Personally I was not being actively taught about Christianity however the influence was still there.

Then there is the story about me meeting a wonderful Swedish women. We seemed to have gotten along very well, however I didn't impress her friends. I was not allowed to follow with them to a party. However latter I woke up one day and I saw her from the window at the house a was living at the time. She is very pretty and very tall and she was walking a dog. Sadly it didn’t become anything of this and we never talked after that special night. Latter I moved to a different city but was still thinking about her. There was a lot going on during that time such as studies and even hospital visits. I value life very much and as something very precious.
 
2015-11-29
This page is best viewed with Tor Browser This page is best viewed with Tor Browser

Aslak 2015