April 2020

Nu tar vi time-out!

Styrelsen vill inte blunda för den verklighet som vi befinner oss i och vi tar det tråkiga beslutet att

upphöra med mötena i klubbstugan tills vidare. Det blir kanske möjligt att vi träffas utomhus när vädret blir gynnsammare. Vi kommer att lämna information efter hand med epost till de medlemmar som har epostadress.


Även om vi känner oss odödliga bör vi tänka på följande: Det vore ytterst olyckligt om det skulle visa sig att våra möten bidragit till att sprida smitta. Det kan i efterhand inte försvaras, i synnerhet som vi inte kan blunda för att många av oss tillhör en av riskgrupperna i befolkningen.


Mycket kommer att bero på hur smittan sprids de närmaste veckorna och hur myndigheter och media hanterar frågan. Kommer man att skärpa eller lätta på restriktionerna? Vi får anpassa våra planer efter hand som vi får veta mera.


Om våra planerade aktiviteter kan nu bara sägas följande:


- Bussutflykt till Värmland 5 maj inställd. Vi gör ett nytt försök att genomföra den till hösten.


- Mopperallyt. Vi avvaktar hur det ser ut vid långkalsongrallyt 4 april. Om möjligt vi kör vår egen runda 9 maj i hittillsvarande form.


- Besök i Gunnarsökna 14 maj. Vi återkommer i nästa medlemsbrev.


---------------------

Citerat från presskonferens 15 mars.

Vi måste ge äldre stöd i att undvika onödigt sociala kontakter. Äldre som är pigga och gärna deltar i aktiviteter måste få råd och stöd i att inte göra det och få hjälp av oss andra.

Visst är det precis oss veteraner man syftar på!