Maj 2020


Vi kan mötas under eget ansvar


Styrelsen och programrådet har träffats och vi är överens om att vi ska ta de restriktioner som utfärdats på fullt allvar. Vi vet inte om det kommer lättnader de närmaste månaderna men eftersom en stor del av oss tillhör riskgrupperna på ett eller annat sätt får vi inte vara främmande för att vi måste ta extra hänsyn lång tid framöver.


Vi anser ändå att vi ska kunna träffas på onsdagarna vid klubbstugan fr o m maj förutsatt att vi är utomhus och på eget ansvar håller avstånden. Vi kommer inte att arrangera korvgrillning så länge smittrisken bedöms hög. Vi kan dock gå in och hämta kaffe utan att trängas. Du kommer att kunna betala kaffet med Swish.


Under maj tar vi fram ett sommarprogram. Ambitionerna i detta program kan behöva anpassas till rådande restriktioner från Folkhälsomyndigheten. Vi har några möjliga utflykter i beredskap där vi inte ska behöva trängas. Besöket hos Kent Ivarsson i Gunnarsökna 14 maj ställer vi in och hoppas att det i stället kan genomföras  i augusti.


Vi avstår också från att arrangera mopperundan 9 maj och MC-rundan 6 juni. Nationaldagen är ändå den motorhistoriska dagen och lufta då gärna ditt gammelfordon på egen hand så att så mycket som möjligt av Sveriges rullande museum syns ute på gator och vägar.  Men vi är ändå optimister och har en förhoppning att köra en förenklad variant i mitten på september där vi slår samman mopperunda, MC-runda och mörkerrallyt som vi normalt kör runt sista september. Kanske kan det sammanslagna få heta ”Skymningsrallyt"?! Vi får ha tålamod, mer om detta i sommar- eller septemberprogram.


MCHK Riks har ställt in eller skjutit upp aktiviteter, bl a årsmötet

De skickar med oss följande att beakta (översatt från engelska kollegor):

  1. Undvik folksamlingar - kör motorcykel!

  2. Undvik kollektivtrafik - kör motorcykeln!

  3. Vistas i välventilerade utrymmen - kör motorcykel!

  4. Använd skyddshandskar - kör motorcykel!

  5. Ta inte i hand - behåll mc-handskarna på!

  6. Nys och hosta i armvecket - eller behåll hjälmvisiret stängt!

  7. Stanna hemma vid minsta symptom -egentid i garaget!

Men kanske viktigast av allt…

  1. Håll modet och humöret uppe - kör motorcykel!


Tillsammans kan vi bromsa smittan

Det är allas ansvar att hindra spridningen av Covid 19

Bland annat ska vi tänka på:

  1. Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus.

  2. Om du är 70 år eller äldre är det extra viktigt att  du begränsar sina sociala kontakter och undviker platser där människor samlas