Lasse's slotpage

3 SEPTEMBER 2001

EKMAN FÖR HELA SLANTEN !

Lördagen den 1 september körde vi tävlingar i 32-klasserna. Det skulle vara ett litet genrep för de som skall åka till skala-VM på Sicilien i oktober. Tävlingarna samlade 10 startande, så det beslutades att vi skulle köra heaten 8 x 2 minuter med fem förare i varje. Det fodras ju att man har kurvvakter också.

Vi började med att köra alla kvalen. Janne Ekman tog TQ i samtliga klasserna.

Production 6.333. Formula One 5.917 Eurosport 5.174. Ingen annan var i närheten av dessa tider.

Production semi B blev en stenhård fight mellan Mikael Lindgren och Benny Jademyr. Micke vann på 122.50, 30/100 före Benny. Från semi A gick samtliga till final utom Berra som fick drevras, så stackars Benny missade finalen med några ynka metrar. I finalen var det en tuff kamp mellan Lasse Törn och Ekman där Lasse ledde efter halva finalen, men då gjorde Janne 18 varv mot Lasses 15 och sedan var segern ohotad.

1 Janne Ekman GO-69 138.00

2. Lasse Törn GO-69 135.00

3. Lasse Pettersson GO-69 126.00 Concoursevinnare: Benny Jademyr

4. Stefan Törnfeldt Stenung 123.00

5. Mikael Lindgren GO-69 114.00

Så var det dags för de ystra F1-bilarna. Åtta startande betydde fyra bilar i varje semi. Semi B hade en våldsam krasch under bron i heat tre, där Berra fick rikta om chassie och rikta framvagn. Harrysson klarade sig med att mista ett framhjul men det var illa nog. Han kunde inte hålla undan för Stefan Törnfeldt som vann på 121.40. Från semi A gick samtliga förare med god marginal till final. Stefan fick göra dem sällskap eftersom vi även här hade fem bilar i finalfältet. Janne Ekman tog tidigt att grepp om förstaplatsen men om andraplatsen blev det en strid på kniven in i det sista. Tre förare kämpade sida vid sida hela racet. Det blev "Drutten" som med 25/100 tog andraplatsen. Trea blev Lasse Pettersson ett halvt varv före Stefan Törnfeldt. Alla tre inom samma varv alltså.

1. Janne Ekman GO-69 138:00

2. Mikael Landerud Tranås 132.00

3. Lasse Pettersson GO-69 131.75 Concoursevinnare: Lasse Törn

4. Stefan Törnfeldt Stenung 131.25

5. Lasse Törn GO-69 124.00

Slutligen kördes Eurosport. Harrysson var länge med och tampades i täten i semi B men efter ett sargbesök så lossnade pick-up-örat och så var det roliga över. Stefan vann klart på 149.85. Även här var det en vild fight mellan Mikael Lindgren och Benny Jademyr. Denna gången fick Benny ge sig med 40/100 och det visade sig senare att han missade ännu en final hårfint. Semi A såg Janne som segrare. Andraplatsen tog Törn, knappa halvvarvet före Lasse P. Landerud fick något fel som han inte hittade. Stefan kom dock på vad det var för fel, men då hade Mikael missat ett helt spår. I finalen var Janne åter igen överlägsen. och Lasse P fick revansch på Lasse T från semin

1. Janne Ekman GO-69 162.00

2. Lasse Pettersson GO-69 155.00

3. Lasse Törn GO-69 153.00 Concoursevinnare: Mikael Lindgren

4. Mikael Lindgran GO-69 150.00

5. Stefan Törnfeldt Stenung 140.00

Denna lördag var Janne Ekman OUTSTANDING, vann alla TQ och klasser. Det är vad jag kallar för ett bra genrep inför VM. För Harrysson och mig blev det ett katastrofalt genrep, men vi får trösta oss med att det kan väl knappast gå sämre i Italien. Den riktige otursgubben var väl ändå Benny som missade två finaler med så små marginaler. Stolpe ut för Benny blev stolpe in för Mikael.

Nästa tävling går i Hörby 15-16 september. Salooncupen, Eurosport 1/24 och långlopp på söndag i ISRA-production. Denna klass kommer troligtvis att ersätta Saloonklassen för seniorer nästa år.

Stort tack till Mia och Carina som ställde upp som tävlingsledare och kurvvakter.

Nu har jag spårat färdigt för denna gång.