9 NOVEMBER 2001

Lördagen den 20 oktober gick femte deltävlingen i årets salooncup av stapeln. Janne och jag som precis kommit hem från Italien valde att ta en helg utan slotracing. Fyra glada gossar från GO-69 åkte dock upp för att samla poäng.

Uffe Törn och Tomas Schüler gick till final, där "lillen" fick lite problem med bilen och finna sig att bli sist. Uffe kämpade sig dock till en fjärdeplats , 17/100 före Tomas Werner. Unge Robert Karlsson slog sin ständige reskamrat Mikael Landerud med 9/100 i ett tufft race. Kristoffer Johansson blev trea.

Jag fick en liten story tillsänt mig från Ulf Karlsson som ni kan se nedan.

5-e deltävlingen i salooncupen!

Då var det dags för ÅMK att arrangera ett race och utan er föräldrar som alltid ställer upp hade det varit omöjligt att genomföra.I saloon junior blev det hela 25 startande , snabbast i kvalet var Marcus Trygg på fina 4,450. De 5 snabbaste i kvalet tog sig direkt till semi A , övriga fick kämpa sig dit genom kvartar.Bäst i kvartarna var Jessica Palmqvist och tog därmed sista platsen i semi A.Efter att semifinalerna var körda så förstod man vilka det skulle stå imellan.I finalen höll Martin Granberg och Andreas Karlsson jämna steg fram till 4:e heatet där Martins tävlingsrutin blev avgörande.Tredjeplatsen knep Marcus Trygg för Mikael Palmqvist med 39 hundradelar .

Saloon senior

Denna gång bara 14 startande men det berodde nog på att en del hade varit och kört skala-VM helgen innan. En stor eloge till Lars Harrysson som orkade ta sig till Åtvidaberg med en busslast med juniorer.I detta race trodde nog jag att Drutten äntligen skulle få vinna på våran bana. Han gjorde ingen besviken i kvalet och tog TQ med fina 4,270. I finalen handlade det om Drutten ,Robert och Kristoffer. Drutten såg ut att ha allt under kontroll fram till det 4:e heatet , där Robert (lungnet själv) tog sig förbi och släppte sedan aldrig greppet.Robert vann med en marginal på 9 hundradelar.

Box 12 junior

Box 12 lockade 13 startande och alla var jätteduktiga.Snabbast även i detta kval blev Marcus Trygg på fina 3.122 , och tog sig direkt till final.I båda semifinalerna kunde man skåda utmanare till Marcus. Semi A vanns av Mikael Palmqvist med 168,74 varv och semi B av Jonas Wågman med 167,53 varv.Skulle någon av dessa småkillar ge sig på Tryggen? I finalen höll dessa grabbar jämna steg fram till tredje heatet ,sedan ryckte Mikael och kunde sedan vinna med 5 varvs marginal till Marcus.

Box 12 senior

Endast 6 st startande här ,men detta race vanns äntligen av Mikael Landrud som även tangerade banrekordet i kvalet 3,044.Roligt var också att min bror Per Karlsson lyckades att köra till sig andraplatsen .Tredjeplatsen tog Robert Karlsson.

Under tävlingsdagen såldes ett lotteri , där högsta vinsten (saloonbil) vanns av junioren Jonas Wågman.

Ulf Karlsson

Onsdagen den 7 november var GO-69 inbjudna till Sollebrunn för en liten klubbtävling. Åtta hade tackat ja till inbjudan men med mycket trubbel så blev det bara Janne och jag som kom från GO-69. På grund av någon fotbollsavslutning så blev det inte så många sollebrunnare heller, bara sex stycken.

Då det behövs kurvvakter kördes två semifinaler med fyra förare efter kvalet. Sedan skulle det bli en final med fem förare, men då det droppade in lite folk allt som tiden gick, så blev det slutligen en final med alla åtta förarna. Finalen var mycket stökig, med många stopp, på den svårservade banan. Janne lyckades trots alla hinder ta hem slutsegern med den snabbaste bilen. Han satte nytt varvrekord i kvalet.

Efter tävlingen bjöds det på korv med bröd. På grund av få deltagare fick vi många goda korvar i våra magar innan vi åkte hem på mörka och hala vägar.

Finalen i Saloonkupen körs lördagen den 17 november på banan i Falköping. Detta är sista chansen att samla poäng i årets cup. Du ställer väl upp.