19 NOVEMBER 2001

SALOONCUPEN FINAL I FALKÖPING

Lördagen den 17 november skulle det avgöras vilka som skulle vinna årets salooncup. Det kom 17 juniorer och 14 seniorer, av dessa var bara tre hemma-förare. Vi hälsade även en dansk välkommen. Lars Nörkjaer från Aalborg som hade hittat upp till västgötaslätten. Seniorerna körde även Eurosport 24 och juniorerna Box 12.

Först kördes kvalen i samtliga klasser. Saloon junior vann Markus Trygg 5,162, och senior Kristoffer Johansson 4,737, tre ytterligare tog sin under 5 sekunder.

Markus Trygg var snabbast även i Box 12 med 3.675, och Janne Ekman fixade TQ i ES-24 på 3.546.

Efter detta kördes alla semifinalerna. Tre semi i saloon junior utan någon större dramatik. Hårt blev det däremot bland seniorerena, sex förare inom ett och ett halvt varv, där Lasse Törn och Janne Andersson var de lyckliga som fick köra final. I Box 12 och ES-24 var det cirka 10 varv mellan finalplats och sjunde-platsen, så det var lugna puckar

Äntligen finaldags. Saloon junior, blev en rafflande fight mellan tre stridstuppar som alla gjorde topprestationer. De var omväxlande uppe på första platsen under hela racet, men när strömmen slogs av efter sex körda spår så var det unge Mikael Plamqvist från Åtvidaberg som fixat segern. Knappa varvet efter kom Markus Trygg, med dryga varvet tillgodo på Axel Werner.

1. Mikael Palmqvist Åtvidaberg 124.71

2. Markus Trygg Falköping 123.94

3. Axel Werner Mullsjö 122.73

4. Christoffer Karlsson Åtvidaberg 117.12

5. Jessica Palmqvist Åtvidaberg 110.93

6. Andreas Nyman Hörby 98.20

I den sammanlagda ställningen tog sig Markus Trygg förbi ledande Axel Werner som var tvungen att stryka 11 poäng, då man bara får räkna 5 tävlingar. Trea sammanlagt blev Martin Granberg från Åtvidaberg. 48 startande prövade under 2001 lyckan i juniorernas salooncup.

Seniorfinalen blev en uppgörelse mellan Mikael Landerud och Kristoffer Johansson, de stod i en klass för sig. Som så ofta tidigare så drog "Drutten" det längsta strået.

1. Mikael Landerud Tranås 144.10

2. Kristoffer Johansson Mullsjö 142.30

3. Janne Ekman GO-69 134.73

4. Thomas Werner Mullsjö 128.92

5. Lasse Törn GO-69 125.94

6. Janne Andersson Stenungsund 125.53

Det blev ingen ändring i det totala resultatet. Landerud vann på 85 p. tvåa Ekman 73 p. och trea Ulf Törn 62 p. Det var sex GO-69:are bland de tio främsta, som därmed blev bästa klubb. 2001 hade 32 startande.

Box 12 finalen var länge en jämn tillställning mellan Marcus Trygg och Jessica Palmqvist. Markus höll sig dock i ledningen hela tiden, men hur hade det gått om inte fröken Palmqvistīs bil drabbats av drevras. Tryggen körde efter detta lugnt och säkert och höll undan med fem varv. Jessicas insats var femstjärnig, detta kan bli en tjej att se upp för.

1. Marcus Trygg Falköping 151.00

2. Jessica Palmqvist Åtvidaberg 146.72

3. Jonas Wågman Boxholm 141.83

4. Christoffer Karlsson Åtvidaberg 132.87

5. Andreas Karlsson Åtvidaberg 130.74

6. Axel Werner Mullsjö 101.00

Dagens sista final, Eurosport 24, hade fyra GO-69:are på startlinjen, så nu skulle det väl kunna bli en seger till sist. När Landerud efter en smäll fick ta in bilen för översyn ökade ju chanserna. När sedan Kent Lundström lyckades med konststycket att få in sin bil i ärmen på en kurvvakt, med drevtrubbel som följd, så var det bara fyra bilar på banan, och de var rätt så jämngoda. Kent och "Drutten" kom dock tillbaka in i racet igen men utan chans att blanda sig i tätstriden. Ekman ledde loppet från start till mål. Berra var vid något tillfälle uppe på samma varv, men kunde inte ta sig förbi.

1. Janne Ekman GO-69 164.10

2. Berra Ljungdahl GO-69 162.14

3. Janne Andersson Stenungsund 159.63

4. Lasse Törn GO-69 157.70

5. Mikael Landerud Tranås 125.12

6. Kent Lundström GO-69 89.59

Dagen avslutades med att den utmärkte tävlingsledaren Stig Falkemyr, var prisutdelare. Det blev pokaler till alla finallister. GO.69 tog med sig sex av tolv möjliga. Ett gott dagsverke.

Nu får vi vila körfingrarna i två veckor tills det är dags för Göteborg 1000.

I år körs det i klasserna Production 12 med eurosportkaross och Eurosport-24.

Dessa klasser körs på lördagen den 1 december, på söndagen den 2 december körs ett tre-timmars MINI-LEMANS med RL Eurosport C-16 bilar.

Ni är sedan alla välkomna till årets lussefest, onsdagen den 12 december. 18.00. Då blir det som vanligt Kaffe och lussekatt samt glögg. Det körs naturligtvis också ett speedwayrace där vi kämpar om vandringspriset "LUSSEKUSEN"