Lasse's slotpage

16 JANUARI 2001

På tjugonda´Knut körde Hörby ett tretimmarslopp i production 1/24. Det samlade 5 seniorlag och 6 juniorlag. Man blandade körningarna så att först körde juniorerna ett heat och därefter seniorerna o.s.v. Efter varje heat hade man 10 minuter på sig att fräscha upp sin bil, så något riktigt långlopp blev det inte, utan mer sex sprinterrace.

Seniorteamen var "Drutten" - Stefan, Janne A. - Lasse P., Ulf Törn - Kent L, Janne E. - Berra samt hemmaförarne Lars H.- "Labbe". Fem GO-69:are alltså.

Första halvtimman blev en fartfylld tillställning där inga av teamen hade några problem. Landerud tog ledningen fyra varv före Ekman. Andra halvtimman fick Tretimmarskungen Uffe brott på pick-up-blecket och förlorade många värdefulla varv. Övriga hade inga problem. Stefan drygade ut ledningen till 10 varv och skåningarna närmade sig bakifrån. Under tredje heatet kastade Harrysson bokstavligen ut (h)julen. De kom dock snabbt på plats igen. Janne fick ett drevras och förlorade några varv, så efter halva racet hade vi 25 varv upp till Team Anal Inferno och 26 varv ner till En tvåa Skåne.

Nu var det matpaus. Lunch bestående av en mycket god skånsk kallopps ingick i startavgiften. Mätta och belåtna återvände vi så till allvaret igen.

I fjärde heatet var det min otur att få drevras. Efter bytet fungerade allt som det skulle igen, i alla fall några minuter. Nu började bilen gå långsammare och långsammare och vi tog av den för översyn. Vi hittade dock inget fel. När bilen åter sattes på banan visade det sig att det var drevskruven som höll på att lossna. Denna fruktansvärda malör gjorde att vi ramlade ner till fjärde plats, strax efter Team Claude.A.I.Rövén. Team Knull & Tutt hade också något trubbel med sin bil och låg kvar på sista platsen. Under femte heatet började Ekman en stark uppkörning och var uppe och nosade på andraplatsen igen. Vad hände då? Jo ännu ett drevras. Denna gången gick det inte lika snabbt att byta drev då en liten bricka ramlade ner på golvet och försvann och så var vi fyra igen. Uffe gjorde i detta heat en strålande körning. När sista halvtimmen började hade vi elva varv upp till tredjeplatsen. I detta heat körde alla utan problem. Jag lyckades köra in drygt tio varv, men Lasse P. - Janne A. kunde andas ut, de knep tredjeplatsen med 85/100-delars marginal. Tretimmarskungarna fick abdikera, så vida man inte vänder resultatlistan upp och ner.

Mikael Landerud stod i en klass för sig, han körde 302, 305 och 306 varv i sina heat, genomsnittet i racet var 274. Stefan och Mikael körde hela racet utan problem och vann överlägset, hela 98 varv före skåningarna.

 

Juniorracet vann hemmarförarna Victor och Kaj (Harryssons son). I början var de lite akterseglade av, Henrik och Martin, teamet från Önneköp.

De sistnämnda levde dock upp till uttrycket "Kör så det ryker". Deras motor började gå varm och snart blev det en kraftig rökslinga efter bilen. Det tog över två varv innan röken slutade i och med att motorn exploderade med ett kraftigt eldsken. Rena nyårsfyrverkeriet.

Juniorracet var som en vilda västern film, det small i ett. Jag måste säga att det var jobbigt att vara kurvvakt.

Tävlingen var välarrangerad, och datasystemet fungerade denna gång nästan klanderfritt. Att lunchen ingick i startavgiften var ju också en lysande idé. Det är inte ofta alla kan sitta ner gemensamt och i lugn och ro äta lunch under en slotracingtävling.

För oss som bodde på vandrarhemmet serverades också en frukostbuffé, vad kan man mer begära.

Nästa helg är det vingbilstävlingar i Mönsterås. Helgen därpå körs Serie väst i Falköping och helgen därpå startar Salooncupen i Mullsjö.

Slot a lot !

Berra


Send any comments to
Lasse 
1998-2001 Lasse Åberg