20 MARS 2001

Lördagen den 17 mars kördes andra deltävlingen av årets Salooncup samt ett race för Eurosport 1/24 på Partillebanan. För de som inte körde ES-24 kördes ett baklängesrace med saloonbilarna. Tävlingarna samlade hela 35 startande.

En ny klubb gjorde sin entré på tävlingsbanan, det var Sollebrunn som ställde upp med två juniorer, kul att familjen utvidgas.

Kvalsegrare i juniorklassen blev Martin Granberg från Åtvidaberg med 6.665 tätt följd av unga stjärnan Pierre Lindgren från GO-69 med 6.852. TQ bland seniorerna tog Ulf Törn 6.064 före Landerud 6.101 och Mikael Lindgren 6.204.

18 seniorer gjorde upp om åtta finalplatser via tre semifinaler. Semi C började med att Thomas Werners bil fick kolfjäderbrott redan efter 10 varv. Det tog lång tid innan felet upptäcktes och Werner tog för gott att bryta. Det blev en stenhård fight om förstaplatsen mellan skåningarna, där årsfärska senioren Henrik Krondal fixade segern med ett halvt varv tillgodo på veteranen Lars Harrysson. Även semi B blev rafflande. Kent Lundströms bil hamnade i femte heatet på fel spår och brakade i full fart in i sargen. Chassiet blev modell krokskruv. Robert Karlsson från Tranås som vi inte sett till sedan han var junioren i särklass, hade här en tuff batalj med Thomas Schuler från GO-69. Segrade på 139.95 med bara 20 hundradelar. Benny Jardemyr GO-69 var trea på 135.50 själv hamnade jag två varv efter Benny. Från semi A gick samtliga till final, och visst blev det hårt om förstaplatsen även här. Mikael Landerud från Tranås fixade 150.75, 35 hundradelar före Janne Ekman.

Efter två någorlunda jämna semifinaler för juniorerna fick tyvärr sju vara kurvvakter istället för att köra final. Martin Granberg kopplade tidigt greppet men för övrigt var det helt jämt. Vår egen Pierre fick tyvärr motorsläpp när han låg och kämpade om tredjeplatsen. Martin höll klart undan med elva varv före Wictor Wideheim från Hörby. Det var ytterligare sex varv ner till trean Marcus Trygg 112, sen kom Mikael Palmqvist Åtvidaberg på 111, Axel Werner Mullsjö på 110 och Christoffer Karlsson Åtvidaberg 109, tätt så det förslår.

I seniorfinalen blev det ännu tightare, här växlade ledningen hela tiden. Janne Ekman fick se sina segerchanser gå upp i rök då hans motor brann upp i sjätte heatet. Nu var det far och son Törn och "Drutten" som kämpade om segern. Ordningen blev lite omvänd. Sonen, Fadern och Holy Smoke. Ulf Törn vann på 149 varv, och höll farsgubben ett varv efter sig. Ytterligare ett varv efter hamnade Mikael Landerud på 147. Ordningen bakom trion var Mikael Lindgren, Robert Karlsson, Robert Gunnarsson och Thomas Schüler alla inom sex varv.

I Eurosport gick TQ till Janne Ekman 4.600, tre hundradelar för Landerud. Tolv startande fick via två semi försöka ta sig till den åtråvärda finalen. Semi B vann Lasse Pettersson före Mr. Berra. Benny blev trea , och enda tjejen, Mia Ekman, blev fyra. Tar härmed tillfället att tacka henne för fixandet av korv med bröd till alla deltagarna. Från semi A gick samtliga utom Janne Andersson , som hade lite småproblem, till final.

Finalen blev slutligen en kamp mellan fyra bilar. Janne Ekman hade greppet mesta tiden och höll undan med åtta varv. Den bittra striden om andraplatsen mellan "Drutten", "Toronto Lasse" och Uffe blev otroligt spännande in i det sista. Uffe som lånat bilen av Mikael Lindgren, och tagit hans plats i racet, var idag på ett strålande körhumör. Med slutresultatet 170 varv var han ett varv före Lasse Pettersson som var fyra varv före Mikael Landerud. Själv blev jag femma och Benny sexa. Kent Lundström och Lasse Törn som hade en hel del problem under resans gång gjorde upp om sistaplatsen. Här var det Kent som med minsta möjliga marginal, 5/100, undvek jumboplatsen.

Till sist kördes ett Saloon-reverse-race, och det vanns av Henrik Krondal 60.80 före Martin Granberg 57.35 och Robin Svensson 53.35.

Lång dags färd mot natt var över för denna gång. Salooncupen fortsätter nu i Stenungsund den 21 april, hoppas få se minst lika många startande då.