22 MARS 2001

Onsdagen den 21 mars var GO-69 inbjudna till Sollebrunn för en liten mitt-i-veckan tävling. Åtta goa gubbar antog utmaningen och fick slåss med fem hemmaförare.

Sollebrunn har en 29 meter lång flat miniking. Den är i mycket gott skick men lokalen är aningen för liten. Det är precis att man lyckats tränga in banan. Detta gör att det blir ett tufft jobb för kurvvakterna. Man får krypa under banan och sitta inne i karusellen. Nittiogradaren får också servas från banas insida. Men varför skall man köra av, det vinner man ju inga lopp på.

Tävlingssystemet var också lite annorlunda. Vad jag vet har ingen kört så här tidigare, jag har i alla fall aldrig kommit i kontakt med detta system tidigare. Det går ut på att man skall köra TIO varv så fort som möjligt på varje spår. När bilen passerar mållinjen efter tio körda varv bryts strömmen för detta spår, så till sist är det bara en bil i farten. Istället för att varven ackumuleras till nästa bana så är det tiden som följer med, så minsta tid efter 8 x 10 varv vinner. Detta gör att man får starta om från startlinjen vid varje spårbyte och slipper springa runt och märka om sin bil. Det hade säkert varit en härlig syn att se förarna springa runt för att byta siffror på bilarna i denna trånga lokal. Nu kan tävlingsledaren bara märka om bilarna när de står på startlinjen igen. Det var den trånga lokalen som gjorde att man uppfann detta tävlingssystem.

I kvalet har du tio varv på dig att fixa en så snabb varvtid som möjligt. Tävlingens TQ lade Janne Ekman beslag på, 4.36 sek. Detta var också nytt banrekord för Saloonbilar 16D.

Racet kördes sedan som vanligt i två semi och en final. Det var den jämnaste tävling jag upplevt, både i semi och final slutade alla på 80 varv. Men det var ju som sagt tiden som var avgörande. Janne Ekman vann före Ulf Törn och Mikael Lindgren.

Det var en jättekul tävling, och vi kommer gärna tillbaka. Tävlingsledare Qarlsson hade en snärjig afton då han samtidigt skulle höra hur det gick i hockeyn för Leksand. Tyvärr fick de stryk i sudden. Qarlsson var dock en vinnare liksom alla som hjälpte till för att genomföra denna tävling. Kvällen avslutades med att alla bjöds på korv med bröd.

TACK TACK

Berra