25 APRIL 2001

Så har det körts Saloonrace igen och denna gång på Stenungsundsbanan. Det var tredje deltävlingen som avgjordes lördagen den 21 april. Det kom femton seniorer och sju juniorer. Ungdomsklassen såg fyra nya förare pröva lyckan, hade inte dessa kommit hade det blivit en rätt tunn juniortävling.

Kidsracet vanns som så många gånger tidigare av Marcus Trygg som även hade TQ med 4.909. Tvåa slagen med tre varv kom Axel Werner som i sin tur hade tre varv tillgodo på trean, premiäråkaren Robert Wallin från hemmaklubben. I finalen körde även Kaj Embery från Hörby, som hade en del strul i racet.

Hur gick det då för de stora grabbarna? Landerud hade snabbaste bilen och vann kvalet på 4.255. Efter semi B, C och D var det hårt i toppen. Berra på 94.70, Tomas Werner 94.07, Tomas Schüler 93.77 och Lasse Törn 93.32 I semi A körde dock alla över 99 varv så vi var långt ifrån en finalplats. "Drutten" var det inget att göra åt, men om andraplatsen var det stenhårt. Det var Stefan Törnfeldt och Janne Ekman som tampades och den inbördes ordningen växlade ideligen. Till slut blev det Stefan som höll undan med ett halvt varv. Tre varv efter dessa kom förstaårssenioren Robert Karlsson från Tranås. Han kan gå långt den grabben.

Det kördes också ett race i Eurosport-24, elva bilar kom till start och Ekman lade beslag på TQ med 3.311, nytt banrekord. Janne hade heller inga besvär med att vinna finalen. Landerud hade dryga sju varv upp till segern, men höll undan med två varv till Kent Lundström. Ulf Törn hade långsammaste finalbilen och fick hålla tillgodo med fjärdeplatsen. Stefan Törnfeldt som ställde upp med en plåtbil 16D med sportvagnskaross fixade sjätteplatsen.

Marcus Trygg vann även juniorernas Saloon baklänges.

Fjärde deltävlingen i Salooncupen körs i Hörby i september.

Berra