GO-69 nummer 9. 14 JUNI 2001

Lördagen den 9 juni anordnade vi sista tävlingen före sommaruppehållet. Det var DM som gick av stapeln i klasserna, Production G!" med sportvagnskarosser och Eurosport 1/24. Harrysson kom upp, redan på fredag, med nio juniorer från Hörby, så det blev hela 22 startande i Production.

Under träningen på lördagsmorgonen visade sig banan vara väldigt hal, så Lasse Törn gick runt och sprayade i kurvorna. Då passade Janne Andersson på att göra en riktig burn out. När hans bil fräste genom duschen flammade det till och bensinen sattes i lågor. Som tur var tog inte banan någon skada.

G12 kördes i tre semi och en final, alla 8x3 min. långa. Snabbast i kvalet var Landerud på 5.307 tätt följd av Janne Ekman 5.314. Bästa junior blev Wictor Wideheim 6.311.

Semi C hade sex startande, alla juniorer. Det blev en rätt stökig tillställning då de inte lärt sig banan till fullo. Björn Larsen fick inte alls sin bil att fungera. Bättre gick det för Andreas Nyman som vann på 171.90 varv.

I semi B tog Toman "Lillen" Schüler hand om kommandot och ledde hela racet, och slutade på 230.40. Benny Jademyr och Stefan Törnfeldt hade en hård dust om andraplatsen. Men när Benny fick drevras i sjätte heatet tog Stefan över andraplatsen. Tyvärr kunde inte Benny köra ikapp igen och missade på så vis finalen. Han körde i alla fall ikapp Harrysson som slunkit upp till en tredjeplats.

Semi A blev en kamp mellan Landerud och Ekman. "Drutten" vann på 244.85 tre varv före Janne. I denna semi var det bara Mikael Lindgren som hade lite trubbel i början, det kostade honom en finalplats. Mia Ekman körde jämt och bra men missade finalen till Stefans stora förtjusning.

I finalen var det två som var överlägsna, Janne och Mikael naturligtvis. Efter dessa var det en vild fight om tredjeplatsen. Lasse Törn fick inte sin bil att fungera och hittade inget fel. Han tog för gott att bryta och avlösa Mia som kurvvakt, så hon kunde gå till köket och koka korv. "Drutten" var även i finalen för svår för Janne. Vann på 247.15, även denna gång tre varv före Ekman. Berra höll länge tredjeplatsen men blev till slut omkörd av Stefan. Det var tätt mellan tredje och sjunde plats.

Lasse Törn GO-69 88.00

Så var det paus och vi tackar än en gång denna fantastiska Mia som fixar mat till hungriga racerförare. Idag blev det korv med bröd och all lät sig väl smakas.

I snabba klassen ES-24 fick Ekman TQ på 4.492 klart före Harrysson 4.693. ES-24 kördes i två semi 8x2 min. och finalen 8x3 min.

Semi B blev en fight mellan Lassarna T och P. T satte P och vann på 170.30, fem varv tillgodo. Junioren Jonas Nyman hade ideliga problem med sin bil, men skaffade sig säkert en del erfarenhet.

I semi A var det Harrysson som jagade Ekman. I fjärde heatet fick Landeruds bil kabelbrott och "Drutten" själv fick ett utbrott. Han drämde handtaget i sargkanten så att plastbitarna yrde vida omkring. Hade han varit cool hade han säkerligen inte missat finalen med två varv, vilket nu blev följden. Trea blev Schüler på 163, Berra på 162 och Ulf Törn på 161. Dessa fem gick till final, plus Lassarna och Mikael Lindgren från semi B.

Finalen startade med rena bowlingstrikar och värst drabbade blev Tomas Schüler och lilla jag. Vi losade cirka fem varv. Resten av finalen gick utan större problem, det var bara Harryssons bil som inte funkade som i semin. Finalen blev en strid om femteplatsen som Uffe vann med dryga halvvarvet före Lasse P. Nästa strid var om tredjeplatsen, mellan otursgubbarna "Lillen" och Berra. Jag drog till slut det längsta stråt. Om förstaplatsen var det helt jämt efter halva finalen men sen blev Janne för svår för Lasse T. Vann på 277 varv, sju tillgodo på Törn.