Lasse's slotpage

SSC Kvällsrace 7

Uppslutningen var lite låg så här inpå det nya året.
Mats H. fick agera tävlingsledare och tävlande. Då han hade tröttnat på att vinna ville han att den vanlige tävlingsledaren körde lite vilket jag, Lasse Åberg, gärna gjorde.

Jag brukar mest sätta på mina bilar på banan och de brukar gå okay även om de är lite slöa.
Nu kändes det som om mina motorer var alldeles för slöa så jag lånade motorn från en bil som jag byggde till Rune Syvén och den gick bra. Inte lika bra som Mats Hummel eller Micke Eskilsson men tillräckligt bra.

Min träningsbil ihop med en motor från Marcus Hammenstad fick bli en bil till vår ordförande som körde bra, framförallt på gult spår (6).

Kval

Eftersom vi var 6 startande så bestämde vi att de tre första fick köra en A-final och de resterande tre en B-final. Därav fick kvalet större betydelse.
Vann kvalet gjorde Lasse med en 4,520 runda strax före Mikael Eskilssons 4,530 och Mats Hummels 4,556. Dessa tre gick till A-final.

I B-final återfanns Marcus Hammenstad 4,627, Thomas Lindgren 4,728 och Juha Honkanen 5,323.

Varven från de båda finalerna gällde som slutställning.

B-final

Marcus tog en tidig ledning följd av Thomas och Juha. Marcus bil var inte helt vän med doseringen och han och Juha fick besöka depån för att fixa dit motorerna.
Segern här tog Thomas efter en bra avslutning. Thomas varv blev 208. Hur långt skulle det räcka?
Marcus 168 v. och Juha 76(?).

A-final

Mats tog ledningen här fram till första kurvan efter dosen då Mikael Eskilsson tog över ledningen.
Efter första heatet var Lasse uppe i ledning vilket han sedan inte släppte.
Mats hade lite småproblem medan Mikael Eskilsson fick till en bra körning.
Lasse 218 varv, Mikael Eskilsson 200 och Mats Hummel 171 v.