18 MARS 2002, Falköping

Andra deltävlingen i Salooncupen gick av stapeln lördagen den 16 mars på Falköpings racetrack. Det arrangerades även ett Box 12 race för juniorer och Eurosport 24 för seniorer. Tävlingarna samlade hela 50 startande så det var trångt i lokalen men stämningen var på topp. Banan var hal så man fick köra med tungan i rätt mun. Det blev dock bättre grepp under dagen. Det visade sig att de flesta slog sina kvaltider i själva racen och det är ju inte så vanligt.

Först kvalade juniorerna i Saloon. Jonas Nyman från Hörby fick TQ på 5.168, men det skall han nog tacka högre makt som troligtvis hade ett finger med i datasystemet. Det är mycket med det elektriska. Tvåan i kvalet Mikael Palmqvist såg ut att köra mycket mycket fortare och fick 5.218. I seniorkvalet tog sig två förare under 5 sekunder. Janne Ekman vann på 4.986 tätt följ av Mikael Landerud 4.991. I Box-12 klämde Evelina Axelsson till med 3.829, med en lånad bil av Markus Trygg, Två blev Andreas Karlsson på 4.032. Janne Ekman tog även TQ i Euro-24 med 3.767 här var det Stefan Törnfeldt som var hack i häl på 3.787.

I saloonklassen gick de sex bästa kvaltiderna till semi-A de övriga fick köra kvartar om sex platser i semi-B. För juniorerna fodrades att men körde över 100 varv för att ta sig dit, för seniorerna krävdes 125 varv. Juniorerna kör med 16D och seniorerna med G12-motorer.

Jessica Palmqvist och Max Bauhn körde upp sig från semi-B till finalen som blev en riktig rysare. Under sista minuten låg Christoffer och Andreas Karlsson helt lika, varv efter varv. Var och en gjorde var sin avkörning men sedan var det dött lopp igen ända tills några sekunder återstod. Andreas hamnade då i en krasch före startrakan och Christoffer kunde få ett varv tillgodo. Det var lika hårt om tredjeplatsen mellan de duktiga tjejerna Evelina och Jessica, den sistnämnda fick bronspengen med 6 hundradelar tillgodo. På tal om tjejer så måste jag nämna 7-åriga Klara Werner som kör så förnuftigt, inga onödiga avkörningar där inte. Nära 86 varv körde hon och det dröjer nog inte länge förrän lilla Klara klarar att ta poäng i salooncupen. Duktige Mikael Palmqvist fick inte chansen att slåss om segern denna dag, han förpestade däremot lokalen med en bränd motor.

1. Christoffer Karlsson Åtvidaberg 129.09

2. Andreas Karlsson Åtvidaberg 127.77

3. Jessica Palmqvist Åtvidaberg 126.33

4. Evelina Axelsson Boxholm 126.27

5. Max Bauhn Hörby 119.69

6. Mikael Palmqvist Åtvidaberg 97.00

I seniorernas saloonrace blev det en knivskarp duell om sista finalplatsen. Markus Trygg, förstaårssenior, hamnade fyra i semi-B på 128,92, Tomas Werner slog honom med två hundradelar, alltså 128.94. Till final från semi-B gick dansken Lars Nörkjaer och Lasse Törn. Både Tomas och Markus blev dock bortknuffade från finalen då Berra i semi-A klämde till med 128,95, snacka om att ha marginalen på sin sida. I finalen fick Janne Ekman ett tidigt drevras och var borta. Åt "Drutten" var inget att göra, och andraplatsen såg vikt ut för Stefan Törnfeldt, men så hamnade han i en krasch och Lars Nörkjaer slank förbi med ett halvt varv.

1. Mikael Landerud Österbymo 140.33

2. Lars Nörkjaer Aalborg 135.86

3. Stefan Törnfeldt Stenungsund 135.29

4. Lasse Törn GO-69 131.89

5. Berra Ljungdahl GO-69 127.47

6. Janne Ekman GO-69 59.00

I Box-12 och Euro-24 kortades kvartarna ner till 6 x 1 minut, med final 6 x 2.

I Box-12 såg Evelina ut att defilera hem segern men med två heat kvar strulade

det till sig, de trodde det var bilen det var fel på men till sist kom de fram till att det var kabelbrott på handtaget. Så gick den segern upp i rök. Jessica gjorde en bra spurt upp till andraplatsen ett kvarts varv för Fredrik Engstrand.

1. Christoffer Karlsson Åtvidaberg 154.25

2. Jessica Palmqvist Åtvidaberg 146.60

3. Fredrik Engstrand Åtvidaberg 146.32

4. Evelina Axelsson Boxholm 144.85

5. Mikael Palmqvist Åtvidaberg 143.25

6. Jonas Wågman Boxholm 139.29

Till sist finalen i Eurosport-24. Här fick Lasse Pettersson motorsläpp redan efter 16 varv och Lasse Törn fick drevras efter 82, så var de bara fyra. Janne Andersson hängde inte riktigt med det övriga och om tätplatsen stred länge Mikael och Janne Ekman. Jannes bil blev dock lite yster i slutet med många avkörningar till följd och Landerud vann även denna klassen. I de sista skälvande sekunderna slank även Stefan förbi Ekman.

1. Mikael Landerud Österbymo 182.00

2. Stefan Törnfeldt Stenungsund 172.34

3. Janne Ekman GO-69 171.74

4. Janne Andersson Stenungsund 148.21

5. Lasse Törn GO-69 82.00

6. Lasse Pettersson GO-69 16.00

Sammanfattningsvis kan man säga att Mikael Landerud som så många gånger tidigare tog hem båda förstaplatserna, och att GO-69 gjorde en medelmåttig tävling. När det gäller juniorerna sopade Åtvidaberg mattan med de övriga. Etta, tvåa och trea i båda klasserna Falköping gjorde som vanligt ett fantastiskt arbete när det gäller tävlingsledningen.

Nästa saloontävling går i Stenungsund den 20 april.

Långfredagen den 29 mars har vi som vanligt familjefest på banan. Alla är välkomna, vi startar kl. 14.oo. Lunch och äggtoddy m.m. serveras till självkostnadspris. CHICKENRACE körs som vanligt som ett speedwaylopp där alla möter alla med lånade bilar och handtag. Tag med er era F-ettor också, vi kör race i båda storlekarna.

Vill också påminna om ÅRSMÖTET den 10 april. Har du några frågor eller förslag, så var vänlig att lämna dem till ordförare Lasse Törn.

Berra

TÄNKVÄRT: Egen framgång är bäst - men andras olyckor är inte heller att förakta.