10 APRIL 2002

 

Klubbens familjefest på långfredagen blev som vanligt en lyckad tillställning. Det kom drygt fyrtio matglada pajsare som ville njuta av Mias goda laxlunch, och smaka på Gunnels mazarintårta till kaffet. Det hela började med att vi värmde upp oss med några äggtoddys.

Medan de pappa Törnskalade potatisen stod och puttrade på spisen, körde vi det årliga CHICKENRACET som är en speedwaytävling där alla möter alla med klubbens hyrbilar och handtag. Det fick samma vinnare som förra året, alltså Ulf Törn tätt följd av potatisskalaren. På delad tredjeplats samsades Mikael Lindgren och Thomas "Lillen" Schüler.

Så fick vi då avnjuta den underbara supén, och alla lät sig väl smakas. Barnen fick sin favoritmat, korv med bröd och påskmust. De över 16 fick deluxmenyn och kunde också välja vin till maten. Stämningen var god vid alla tre borden.

När vi alla var mätta och belåtna körde vi ytterligare ett speedwayrace för de som inte är så vana att köra slotracing. Här visade sig Bennys fru Carina vara en riktig baddare på att hantera gasreglaget, hon tog full poäng och gick alltså obesegrad genom tävlingen. Vi får be Benny övertala frugan att börja köra på riktigt, vi har ju inte så många kvinnliga förare. Tvåa blev Kent Lundströms fru Yvonne och trea kom Rickard, Mikaels grabb.

Nu slogs portarna upp till Tequilabaren som var sponsrad av "Knacke" Börjesson, så det var bara att förse sig för de som så önskade. På programmet stod nu två race i Formula One, den stora och lilla klassen. Janne Ekman tog segern i skala 1/24, före Ulf Törn och Kent Lundström. Vem vann då racet i skala 1/32? Jo det gjorde Janne Ekman, här före Kennet Signal och Lasse Pettersson. Allting har en ända, så även en långfredag. Resten av påsken fick var och en fixa bäst han kunde, och jag tror att alla lyckades bra med detta.

TUSEN TACK till alla som hjälper till att göra denna familjedag möjlig.

Onsdagen den 10 april var det dags för årsmöte. De flesta medlemmarna mötte upp. Allt gick lugnt och städat till och styrelsen fick ansvarsfrihet. Malin Ekman hade gjort ett förslag till hemsida som alla tyckte var toppen. Tänk att vi äntligen skall få en riktig hemsida, den har varit på gång, till och från, i de fem senaste åren. Nu fixade Malin det på en helg, vi bugar och tackar.

På mötet bestämdes också att vi från och med september månad 2002, skall köra klubbtävlingar, förste onsdagen i varje månad, om inga hinder kommer i vägen.

Helgen den 20 - 21 april körs först den tredje deltävlingen i salooncupen i Stenungsund, samt ett race för eurosport-1/24. Detta på lördag, på söndag har vi tävlingar i samtliga 1/32 klasser.

Här sätter jag stopp för denna gång

Berra

TÄNKVÄRT: Dö, det är då det sista jag tänker göra.