Lasse's slotpage

Scalextricmail 11

Av: Thomas Werner

Hej igen alla Svenska Scalextricare.

Här kommer Scalextricmail 11 som nu för tiden är ett litet reklammail från Svenska Scalextricklubben och går ut till de Svenska Scalextricare vi känner till. Men vidarebefodra gärna detta mail till dina Scalextricintresserade kompisar. Det roliga med att skicka ut Scalextricmailen är att det är alltid nån som anmäler sig till Svenska Scalextricklubben dagarna efter Scalextricmailen skickats ut.
Fortsätter det så kommer Scalextricmailen att skickas ut oftare. Det tråkiga med att skicka ut Scalextricmailen är att jag alltid får tillbaka 4-5 st pga ogiltiga adresser. Och ibland är e-postadressen enda kontaktsättet jag har. Så kom ihåg att meddela mig era nya e-postadresser om ni vill ha Scalextricmailen i fortsättningen också.

Ja, då har äntligen Scalextricklubben haft sin första träff. Det var i Hörby 25 Maj som vi träffades och körde 1:a deltävlingen i Scalextricmästerskapet 2002. Och här dök det upp en del saker jag inte hade tänkt på tidigare.
Lasse, han samlade bara på LeMans bilar och hade då ingen F1- bil, och Tomas från Falkenberg är en riktig Renaultentusiast, men hade inte Renaulter som passade in riktigt  i en klass.
Vilka trevliga killar förresten. Men med en snabb regeländring (att man fick låna snabbare bilar av andra)så kunde alla vara med och köra.
Hur det gick och en stor sammanfattning av Scalextricträffen i Hörby finns att läsa om i Scalextricnyheter 2 som kommer ut i nästa vecka.
Det går visserligen bara ut till Scalextricklubbens medlemmar så passa på och gå med i Scalextricklubben NU.
Men en sak märkte vi meddetsamma :med mer än en avkörning i minuten har man ingen chans till topplacering i Scalextricmästerskapet.
 

I samlingsmästerskapet vann en som hade 57 olika Scalextricbilar med sig. Det är visserligen inte säkert att den som har flest olika bilar vinner, utan den som kan visa upp flest av de bilar som lottdragits från en katalog. I samlingsmästerskapet kommer vi ha ett litet pris till den som först ställer upp i samlingsmästerskapet med mer än 99 olika Scalextricbilar.

Vår träff var ju i Slotracingklubbens lokaler i Hörby. De hade på kvällen planerat att köra ett 3 timmars långlopp och eftersom ett spår var ledigt fick Scalextricklubben ett generöst erbjudande att prova på 1/24 slotracing. Även där märkte vi omgående att avkörningar är inget vidare om man vill vara med i toppen.Vi ledde visserligen några varv efter 25 minuters körning men sen blev vi trötta och tappade koncentrationen och dalade några placeringar.

Man går med i Svenska Scalextricklubben genom att betala in 100 kr på pg 159 74 86-8
Glöm inte att meddela namn och adress.
Som Scalextricklubbsmedlem får du Scalextricnyheter 5-8 gånger om året, ställa upp i Scalextricmästerskapet 2002 och vi kanske kan ge dig nya kontakter så det blir både billigare och lättare att köpa nya och begagnade Scalextricgrejor.

Är det nån som köpt nån startsats med nya Scalextric Sportsystemet och provat hur det är att köra med broms.
De som svarat på samma fråga från förra mailet säger att har man kört med broms så vill man inte köra utan broms mer.
Vad tycker du?

Mitt långsiktiga mål är ju att få ihop 1000 olika Scalextricbilar.Problemet (förutan det ekonomiska problemet) är ju att det är svårt att få tag i begagnade bilar. Har ni några Nya eller begagnade Scalextricbilar till salu (ej över 325 kr) så maila mig  direkt. Jag vill allra helst köpa i Sverige (för att gynna svenskar) men fick av en klubbmedlem en hemsideadress i England, där det finns massor av nya och begagnade billiga och dyra Scalextricbilar att köpa.
Kolla in
www.westwoodmodels.com.

Är det nån som provat att handla här? Eller har ni andra bra Scalextricaffärer i England att tipsa om? 

Nu blir det väl ganska lugnt över sommaren men så fort jag har nått nytt att komma med så kommer nästa Scalextricmail. Men i November kommer ju 2:a deltävlingen i Scalextricmästerskapet 2002 att köras (och samlas) i Stockholmsregionen. Och den 29 September är det dags igen för Leksaksmässan i Göteborg där jag kommer att dela ut reklam för Svenska Scalextricklubben. Jag har säkert glömt nåt men det var allt för denna gång Scalextrichälsningar Thomas Werner Habo habos@telia.com

 

 


Send any comments to
Lasse 
1998-2002 Lasse Åberg