Lasse's slotpage

Scalextricmail 13

Tyvärr så har jag lagt in detta lite för sent. Lasse

Hej igen alla svenska Scalextricare.
Här kommer Scalextricmail 13 som är ett litet reklammail från Svenska Scalextricklubben, och går ut till de svenska Scalextricare vi känner till, men nu har vi ökat till ca 100 st e-postadresser sen vi gått igenom alla Scalextricköpare på Tradera. Men vidarebefodra gärna detta mail till dina Scalextricintresserade kompisar.
Det roliga med att skicka ut Scalextricmail är att det blir alltid nån ny medlem efter varje Scalextricmail.Nu var det 4 st nya medlemmar efter Scalextricmail 12.
Detta mail kommer bara handla om en enda sak, nämnligen den kommande Scalextricträffen 9 November i Eskilstuna.Här kommer 2.a deltävlingen i Scalextricmästerskapet 2002 i både körning och samling att avgöras.Startavgift 50 kr.Det blir även Scalextricswapmeet, Scalextricklubbmöte och prisutdelning.
Vi kör Scalextric på en 5 meters 4-spårig bana samt en helt ny Scalextric Sport GT Interactive bana, med Scalextrics eget system med broms och med PC-baserade tider och varvräkning.
Scalextricträffen arrangeras tillsammans med Märklin sprintklubben, så det blir en hel del bilbaneentusiaster på samma gång.Lokalen öppnas vid 09 00-tiden (och vi håller på länge), men ni får komma när ni vill.
Vägbeskrivning och hotelltips finns på www.torget.se/users/d/DOBOGUL/svenska.htm  och klicka på swapmeet, eller fås på habos@telia.com
 
Jag är också Scalextricklubbens samåkningssamordnare, så behöver ni samåka så hör av er till mig så får vi se om det går att lösa.En minibuss kommer att avgå från Jönköping tidigt på morgonen.
 
Man blir medlem i Svenska Scalextricklubben genom att sätta in 100 kr på pg 159 74 86-8 och som medlem får du ställa upp i Scalextricmästerskapet, du får Scalextricklubbens medlemsnyheter 5-8 gånger om året, du får en hel del nya Scalextrickontakter som kanske kan göra ditt Scalextricande både enklare och billigare.Och under 2003 kommer vi att kunna börja köpa alla Scalextricgrejor vi behöver till lägsta pris i Sverige.  
 
Jag får ofta frågan om man måste meka med en Scalextricbil för att den skall gå bra, och jag har alltid svarat att man behöver bara meka med en Scalextricbil om man tappar den i golvet så den går sönder.
Hör här bara: I somras köpte jag min 6:e ScalextricLamborghini Diablo och hur hårt jag än körde med den så fick jag inte bättre varvtider än 6.3 sek.Mina 5 andra Diablo går på 5.9 sek. Jag har en Scalextric digital varvräknare som säger varvtiderna så man hör dem.(De var med i Formula One startseten för nåt år sen), och jag litar till 100% på den.Så jag gav mig 17 på att även denna Diablon(ceric)skulle gå att köra på 5.9 sek.Under de första 2 veckorna hörde jag både 6.2 och 6.1 men det tog ytterligare 2 veckor innan jag hörde 6.0 men sen tog det stopp.Och sen körde jag, och körde och körde.Men härom dagen fick jag äntligen höra det: Five    Point   Nine.
Det tog ungefär 36 timmar!!!! effektiv hårdkörning under flera månaders tid att få ner denna Diablos varvtid under 6 sek.Men det gick.
Man är väl inte riktigt klok egentligen, men det tänker jag aldrig på.Jag säger bara en sak:Tappa aldrig bilen i golvet, för då kan du få meka med den.
 
Vi hörs.  Bästa Scalextrichälsningar Thomas Werner habos@telia.com
Ps. Maila gärna mig nåt om Scalextric eller Scalextricklubben

 

 

 


Send any comments to
Lasse 
1998-2002 Lasse Åberg