Välkomna på mat-och kulturresan till
Antikens Rom
den 30 oktober - 4 november 2021


Rom byggdes inte på en dag utan på tusentals år. Från år 753 f.Kr har den lilla herdebyn på Palatinen blivit en världsstad som idag, genom dess arkitektur, stadsplan och forn-lämningar visar upp olika faser i dess historia. Men själva grunden för det som är dagens Rom lades redan under romarriket.

Jag vill därför önska dig välkommen att delta i en sexdagars resa till antikens Rom. Genom besök på museer, Forum Romanum, Colosseum, Palatinen, romerska begravningsplatser, Via Appia och fornlämningar som vi kommer att få se i samband med våra stadsvandringar och bussturer, kommer vi att resa igenom Roms olika utvecklingsfaser: Kungatiden (753-509 f.Kr.), Republiken (509-27 f.Kr.) och Kejsardömet (27 f.Kr-476 e.Kr).  Som kronan på verket kommer vi att besöka Cinecittá med kulisser föreställande Forum Romanum, samt utgrävningarna av den romerska hamnstaden Ostia; ”Roms Pompeji”. Eftersom vi är i Rom kommer vi självklart också att besöka platser som St Peterskyrkan, Piazza Navona, Fontana di Trevi och Spanska Trappan.

Vi bor på det kyrkliga hotellet Casa di S. Francesca Romana inhyst i ett renässans-palats från 1400-talet. Det har hög standard med fina och rymliga rum, alla med egen dusch/toalett och TV. Där intar vi också våra frukostbufféer. Huset, som har varit helgonet Francesca Romanas hem ligger centraltbeläget i Trastevere nära ön Tiberina med sina intakta broar från romartiden över floden Tibern.

Våra måltider, alltid 3-rätters, kommer att intas på utvalda gourmérestauranger och pizzerior där vi får chans att njuta av de romerska ”luculliska” matvanorna. Med andra ord: välkommen på en oförglömlig mat- och kulturresa!

 

Priset för resan är 15 900 kr i vilket ingår:
* Reguljärt flyg Landvetter till Rom t.o.r.
* Boende på Santa Francesca Romana med frukostbuffé
* Alla luncher och middagar enligt program inkl. dricka
* Abonnerad turistbuss samt andra eventella transporter
* Reseledare, lokala guider och hörlurar
* Inträdesavgifter
* Cirkel inför resan i Göteborg
* Alla skatter


HUR MAN ANMÄLER SIG
Anmälan sker genom att betala in anmälningsavgiften på 4000:- kr till bankgironummer 651-7718 (Birgittiana). Ange vid inbetalningen: förnamn och efternamn (samma stavning som i passet), adress, ev. allergier m.m. Meddela också hur du vill bo och vem eller vilka du önskar dela rum med. Begränsat antal platser. Anmälan är bindande. Självfallet finns resegarantin utställd hos kammarkollegiet: www.kammarkollegiet.se     Resevillkoren hittar ni här
OBS! Gästhemmet har ett begränsat antal platser. För den som önskar bo i enkelrum utgår ett enkelrumstillägg på 2  000:- kr.Sista anmälningsdatum: 30 mars 2021.

Välkommen till en lärorik kulturresa till Romarrikets Rom!

Luca Cesarini

Mobil:+46702765295
E-post: luca@one.se
www.birgittiana.se