Start Våra böcker Rabatter Handla Press Kontakt  
Du är här: FiveStarGuides.seVåra böckerBudapest
 
Förstora bilden
 
 
Budapest
Titel: Budapest – guideboken med rabatter
Författare: Monica Rolfö, Karl Havenfalk
Utgivning: 200708
Språk: Svenska
Antal sidor: 288
Mått (HxB): 150x110 mm
Vikt: 296 g
ISBN-10: 9197678600
ISBN-13: 9789197678605
Se vilka rabatter som är förlängda

Beskrivning
Kort om Budapest ▼  

FIVE STAR GUIDES kompletta och unika reseguide innehåller rikligt med information om sevärdheter, evenemang, museer, termalbad, kultur, shopping och nöjen i Budapest.
Utflykter utanför staden tar dig bland annat till konstnärsstaden Szentendre, till Esztergom och dess enorma basilika och till sommar-paradiset Balatonsjön med de härliga stränderna och de livliga festerna.
Bokens 288 sidor innehåller något för alla. Sektionen Filminspelnings-platser gör det möjligt att i verkligheten kunna uppleva miljöer som har visats på vita duken, medan de med begränsad reskassa finner massor av tips i avsnittet Budapest gratis. Också barnen kan få sitt lystmäte av staden. Barnens Budapest hänvisar till de barnvänligaste attraktionerna, varmt uppskattade även av vuxna.
    Upplev Budapest på egen hand med hjälp av välplanerade sight-
seeingguider, som vägleder dig till de främsta sevärdheterna i staden. Under turerna kan du passa på att spara in bokpriset och mer därtill, genom att utnyttja bokens rabatter, som gäller på en rad mycket populära turistställen. En tvåbarnsfamilj som besöker Budapest i en vecka, och utnyttjar bokens rabatter, sparar cirka 1 000 kronor.
    Lär dig om Budapests historia, kända ungrare och den ungerska gastronomin. Ta en djupdykning i Ungerns kultur och upplev känslan av att befinna dig i staden redan före avresan.

En bok som innehåller allt du behöver veta för att kunna förbereda dig på bästa sätt inför en Budapestresa
– en lyckad semester, du sent kommer att glömma.

Över 400 färgbilder
Mer än 50 kartor
30 unika avsnitt


Kort om Budapest Upp ▲

Likt en pulsåder rinner Donau genom en stad vars skönhet förtrollar och utstrålar en varm, vänlig atmosfär, utan dess like. Vi färdas över en bro, passerar en park, och åker in på mäktiga boulevarder, prydda av trädalléer och fasader med arkitektur som man förstår kommer från en imperiestad med lång historia bakom sig – vi har anlänt till Ungerns hjärta, Budapest.
Budapest har idag mer än 1,8 miljoner invånare, vilket är en minskning med 300 000 sedan 90-talet. Staden har en yta av
525 kvadratkilometer och är indelad i 23 distrikt som är tilldelade namn, samt är numrerade med romerska siffror. Huvudstaden Budapest består av Buda, Óbuda samt Pest, vilka förenades till en och samma stad år 1873. I Ungern, som numera är ett relativt litet land på 93 030 kvadratkilometer, bor det drygt 10 miljoner människor. Majoriteten av befolkningen talar ungerska, ett finsk-ugriskt språk som är avlägset besläktat med det finska och det estniska språket. Något som kan kännas lite omvänt är att ungrare nämner efternamnet före tilltalsnamnet. Med anledning av att det ryska språket fram till år 1989 var obligatoriskt i skolorna, är engelskkunskapen bland de äldre många gånger begränsad, medan den bland de yngre i allmänhet är mycket god. Ungrares ibland bristfälliga engelska uppvägs av deras kända gästfrihet och välvilja, något som märks tydligt när man som turist står med en karta i handen och många gånger inte ens behöver fråga efter hjälp.
Ungrare kan vara stolta över sin huvudstad som, trots historiens hårda törnar, har lyckats behålla sin ursprungliga skönhet. Under slutet av 1800-talet och början av 1900-talet utvecklades Budapest snabbare än någon annan europeisk stad. Magnifika byggnadsverk uppfördes, bland annat världens då största parlamentsbyggnad – ett arkitektoniskt mästerverk som erinrar om landets storhetstid. Så kom andra världskriget, vars skador på stadens byggnader var enorma. Att Budapest lyckats återhämta sig så pass väl från krigets härjningar, är något som är djupt beundransvärt. Staden har inte bara lyckats behålla sin arkitektur, utan även sin kultur. Traditionen att bland annat gå på teater, opera eller avnjuta ett hälsobringande termalbad, lever vidare bland Budapestborna.
Som turist i Budapest har man inte svårt för att fylla dagarna med varierande underhållning, då här finns ett rikt utbud av aktiviteter för alla åldrar och alla smaker.
Välkommen till Donaus drottning – Budapest.