Start Våra böcker Rabatter Handla Press Kontakt  
Du är här: FiveStarGuides.seVåra böckerLondon
 
Förstora bilden
 
 
London
Titel: London – guideboken med rabatter
Författare: Monica Rolfö, Karl Havenfalk
Utgivning: 2008-11
Språk: Svenska
Antal sidor: 288
Mått (HxB): 150x110 mm
Vikt: 290 g
ISBN-10: 9197678619
ISBN-13: 9789197678612
 

Beskrivning
Kort om London ▼

FIVE STAR GUIDES kompletta och unika reseguide innehåller rikligt med information om sevärdheter, evenemang, museer, utflykter, kultur, shopping och nöjen i London.
Utflykter tar dig bland annat till världens största och äldsta bebodda slott, Windsor Castle, till det välkända förhistoriska monumentet Stonehenge och till den UNESCO-skyddade staden Bath.
Bokens 288 sidor innehåller något för alla. Sektionen Filminspelnings-platser gör det möjligt att i verkligheten kunna uppleva miljöer som har visats på vita duken, medan de med begränsad reskassa finner massor av tips i avsnittet London gratis. Också barnen kan få sitt lystmäte av staden. Barnens London hänvisar till de barnvänligaste attraktionerna, varmt uppskattade även av vuxna.
    Upplev London på egen hand med hjälp av välplanerade sight-
seeingguider, som vägleder dig till de främsta sevärdheterna i staden. Under turerna kan du passa på att spara in bokpriset och mer därtill, genom att utnyttja bokens rabatter, som gäller på en rad mycket populära turistställen. En tvåbarnsfamilj som besöker London i en vecka, och utnyttjar bokens rabatter, sparar cirka 1 500 kronor.
    Lär dig om Londons historia, kända britter och den brittiska gastronomin. Ta en djupdykning i Storbritanniens kultur och upplev känslan av att befinna dig i staden redan före avresan.

En bok som innehåller allt du behöver veta för att kunna förbereda dig på bästa sätt inför en Londonresa
– en lyckad semester, du sent kommer att glömma.

Över 400 färgbilder
Mer än 30 kartor
30 unika avsnitt


Kort om London Upp ▲

Det finns storstäder, det finns världsstäder och så finns London. En av världens mest sprakande och dynamiska städer är utan tvekan denna metropol, som aldrig sover, som aldrig slutar att förvåna. Man kan älska den, man kan hata den, men man kan aldrig tröttna på den.
När man tror att man har sett och upplevt allt, kommer ytterligare en överraskning, bra som dålig, dock tillräckligt intressant och berusande, för att gång på gång locka till att vilja återvända till denna mångkulturella miljonstad, kallad London.
I Storlondon, som upptar en yta av 1 579 kvadratkilometer, bor cirka
7 500 000 invånare. Många av dem kommer från andra länder, vilket märks inte minst i det rika utbudet av mat från världens alla hörn, som går att köpa i stadens restauranger. Lika skiftande som Londons befolkning är dess arkitektur. Detta kan ses tydligast i området City där gamla kyrkor kämpar om uppmärksamheten tillsammans med högrest modern bebyggelse som allt mer tar över stadsbilden.
Samtidigt som London är en metropol under ständig utveckling, är den också ovanligt traditionsbunden, speciellt vad gäller sina kungliga ceremonier, vilka lockar turister i stora skaror. En annan tradition som London håller fast vid är teater, som blev en populär underhållningsform i staden under Shakespeares tid. Det finns ett rikt utbud av teatrar framförallt i centrum, vilka är välbesökta av såväl Londonbor som turister.
London är även känd för sina många parker, dit människor söker sig för en stunds avkoppling från storstadsvimlet. Ett litet sött djur som det finns gott om i parkerna är ekorrar. De är ofta så tama att de låter sig matas ur händerna av människor.
I takt med att London blev världens största och mest inflytelserika stad under 1800-talet, uppfördes här en rad lyxiga arkader och varuhus.
Många av dem finns kvar än idag och är mycket besöksvärda för sina lyxvaror, men kanske framförallt för att byggnaderna är arkitektoniska skönheter. Att London är en världsstad som är i strålkastarljuset råder det inget tvivel om. Otaliga filmer är inspelade här, turister strömmar hit, och inom en snar framtid är det åter dags för London att stå som värd för de olympiska spelen.
Trots att London inte längre är världens största stad, eller centrum
i ett världsomspännande imperium, lockar staden ständigt till nyfikenhet.