Sommaren 2021

Vi håller fortsatt avstånd och träffas under eget ansvar


Vi håller fast vid försiktighetsåtgärder men anser att vi kan träffas på olika sätt i huvudsak utomhus och utan trängsel. Vi tar det lugnt med utflykter men besöker några ställen där det inte behöver bli trångt.

På onsdagarna träffas vi vid klubbstugan och korvgrillen tas fram när det passar.


Söndag 6 juni

Nationaldagen är ändå den motorhistoriska dagen och då kan det passa att visa upp våra fordon på samma sätt som 2020. De som vill samlas vid klubbstugan kl 10 för att grilla en korv sedan ta en lämplig runda. Separata färdvägar förbereds för MC resp moped.


Tisdag 15 juni

Vi besöker traktorentusiasten Claes Pettersson söder om Sköllersta.

Mopeder lämnar klubbstugan kl 17.30, MC kl 18.00. Vägbeskrivning om du kommer från Kumlahållet, strax före Lithells, till höger mot Testa. Efter ca 3 km till vänster ca 200 m. Claes öppnar sitt café med kaffe och bullar.


Lördag 14 augusti

Exklusivt för Kuli-ägare. Kulimotorn firar 70-årsjubileum och det firas denna dag. Samling vid Johnson Metall där museet är öppet. Efter en längre runda på Kulimopederna samling vid MCHKs klubbstuga där mat serveras. Avslutning vid starten med marknad, Kuli, fordon och delar. För upplysningar och anmälan, kontakta Kent Ivarsson, 072-2091257, kent.ivarsson@orebro.se


Tisdag 17 augusti

Under flera år har Lars Alm haft mycket välbesökt öppet hus på Chrysler57Heaven på Maskingatan 10 några sommartorsdagar. Pandemin har hindrat det under 2020 och 2021. Dock öppnar han upp en kväll enbart för vår klubb  tisdagen den 17 augusti kl 18. Det händer mycket i Lars' bilhallar så det är spännande att se vad som kommit till sedan vi var där senast. I caféet kan det bli kaffe, bullar o mackor till självkostnadspris.


Onsdag 1 september

Sedan många år har vi kunnat besöka veteranfordonsutställning vid hembygdsgården i Sannahed första onsdagen i juli. Av försiktighetsskäl är den i år flyttad till september.


Söndag 5 september

På MC Väringen runt. Bengt Wessman med vänner bjuder även i år in till denna tur i norra länsdelen. Vi gör ett stopp längs vägen för att äta medhavd matsäck. Avslutas hemma hos Bengt med en kopp kaffe. Start vid torpet i Ervalla, kom i god tid före kl 10. Väg 50 norrut, i Frövirondellen till höger. Efter drygt 3 km, under järnvägen, sedan t v efter 75 m, skylt Bredal 5. Kör 1,7 km, där ligger Marielund helt plötslig på höger sida av vägen. Många är de stoppsladdar vi sett under åren!För dig som vill göra en egen utflykt rekommenderar vi Sörmlands museum, Tolagsgatan 8 i Nyköping med utställningen ”Bensinen i blodet”. Vi kan inte ordna en gemensam resa då det är restriktioner i insläpp. Begränsat antal besökare i lokalen. I samarbete med MCHK Sörmland. MC, mopeder och människor 1950 och 60 tal. Många bilder från vår egen Lasse Hallenberg finns med. Pågår t o m 22 augusti. Kolla hemsida sormlandsmuseum.se om tidsbokning.


Vi hälsar nya medlemmar välkomna. Medlemsavgift 100 kr året ut!