Magiska stenar

Exempel på metoder för att rena och ladda dina kristaller.Prova Dig fram och avgör sedan vilken av dessa metoder som känns sannast och bekvämast för Dig och Dina kristaller.


Vatten och tvålmedel Vilken metod Du än skall använda är det lämpligt att först av allt tvätta sina kristaller med ljummet vatten och ett milt diskmedel samt sedan skölja av dem väl. Detta gör man med nyförvärv, men även kristaller som används regelbundet behöver tvättas då och då


Torrt havssalt. Man bäddar in sina kristaller i torrt salt i en skål av glas, porslin eller trä (ej plast eller metall). Saltet skall vara naturligt havssalt, får ej innehålla kemikalier (oftast aluminium, kolla i innehållsförteckningen).Olika sorts stenar och kristaller kan ligga i samma skål, men var och en skall vara omgiven av saltet. Låt dem ligga där minst ett dygn. Ibland känner man att vissa stenar behöver mer tid. Kasta saltet efter reningen, det kan inte användas till något annat. Lämna kvar stenarna i skålen och låt rent, svalt vatten rinna över dem under 5-10 min. Sedan torkas stenarna med en ren duk av naturmaterial och placeras på en plats där de får dagsljus eller sol. Denna metod tycks vara den mest effektiva renings-metoden – en grundrening! Även smycken kan renas på detta vis.


Saltvatten. Låt stenarna ligga i Din skål med saltvatten så länge Du anser det lämpligt. (2–4 matskedar till 1 liter ljummet eller varmt vatten, låt det svalna först). Spola sedan under rinnande, rent vatten. OBS! Saltvattensmetoden lämpar sig inte för alla stenar och ofta inte heller för smycken. Anledningen är att vissa stenar är så mjuka/porösa till sin struktur, att de suger in saltvattnet och kan förändra utseende. Smycken som har infattade stenar kan vara limmade och kanske inte alltid med vattenfast lim. Stenar som man skall vara försiktig med är bl.a.: azurit, bärnsten, fluorit, jet, krysokolla, turkos, malakit och selenit. Selenit bör inte ligga i vatten alls, då den suger åt sig vätska och förlorar sin lyster.


Rinnande vatten Kallt, rinnande vatten från en vattenkran. Undvik stora temperaturväxlingar - kristaller kan spricka. Har Du tillgång till rinnande vatten i naturen är det skönt för kristallerna.


Rökelse I den indianska traditionen i Nordamerika är salvia en starkt renande rökelse. Cedar-buskens ”barr” (ej att förväxlas med cedertäd) används också men oftast som en välsignande ört. I Sydamerika används kopal (en sorts kåda) och i vissa traditioner är sandelträ och frankincense (olibanum) vanliga. I de nordiska länderna har vi renat med enrisrök. Tänd en rökelsesticka och för stenen genom röken tills du känner att det är tillräckligt.

 

Kristallkluster Bergkristallkluster är självrenande. Klustret renar och laddar föremål som man låter ligga på det så länge man vill, det blir aldrig för mycket. Vissa kristaller, de speciellt ömtåliga eller de ofta använda, vill man kanske ständigt ha liggande där. Smycken kan placeras på kluster över natten, så är de fräscha när man tar på sig dem på morronen.


Kristallenergifält Kristaller/stenar samt föremål kan läggas i mitten av speciella kristallformationer för att renas och laddas med god energi.


Kristallskål De speciella skålar som tillverkas av kvartskristall har ett mycket kraftfullt, renande ljud.


Pyramid I pyramidformen renas och laddas föremål, mat, dryck osv.


Jorden Ibland vill man gräva ner sina kristaller i jorden, så att dom får en ordentlig viloperiod och kan laddas av jordenergin. Se till att det är en frisk och god jordmån där Du bäddar ner dem. Och kom ihåg att märka upp stället noga så att Du kan hitta dem igen.


Visualisering, bön Ett kraftfullt sätt att rena och ladda sina kristaller är att använda sin tankekraft. Ju mer Du tränar Din intention, desto effektivare blir dess inverkan.


Tibetanska klockor Renande ljud.


Mässingsskål (Tibet) Renande ljud när man slår på skålen.


Solljus, månljus  Låt stenen ligga ett helt dygn i solsken respektive i månsken tex på fönsterbrädan. Tillför positiv energi.


Torkade blommor Tillför positiv energi.


Aura Soma Tillför positiv energi.


Kraftplatser, altare Tillför positiv energi.


Alltid bra att utsätta sina kristaller för en rad olika sorters goda och närande energier.

Innan du använder stenar för healing


Du ska rena och ladda dina stenar innan användning.


Du har det inom dig- Utnyttja din inre kraft!