info

hej och välkommen!

Jag har försökt samla ihop både gammalt och nytt under samma huvudsida. Det mesta är helt nytt material men det finns några stycken äldre sajter från 1990-talet också. Tyngdpunkten ligger på två av mina stora intressen, klockor och musik. En annan stor del är mina privata bilder och filmer (c:a 17 000 st). Av förståeliga skäl är dessa sidor kodade och är därför ej publika. Hoppas du kan hitta något som är intressant trots att sidorna i första hand är gjorda för mitt eget höga nöjes skull.  
Mvh Ubbe Kristedal

Hur gör man en hemsida?

Som nybörjare är det svårt att veta i vilken ände du ska börja, därför föreslår jag att du följer angiven läsordning som presenteras här nedanför. I guiden lär du dig hur du gör för att skapa en webbsida från grunden och i slutet får du även en väldigt enkel introduktion i programmeringsspråket PHP. Guiden riktar sig till nybörjare och du behöver inga som helst förkunskaper för att hänga med.


Här hitta du......

.....ett antal sidor som jag skapat genom åren. För mig har det varit en riktig nostalgitripp. Hoppas att det inte blir alltför långtråkigt för dig. Totalt har jag gjort över 1000 sidor. Alla finns dock inte med här.

den här sidan......

....är skapad med XHTML, Java och CSS.

XHTML guide

De flesta som är intresserade av webbdesign har hört talas om HTML. I den här guiden lär du dig XHTML som är den modernare versionen av språket. Eftersom alla webbsidor på en webbplats är strukturerade med antingen HTML eller XHTML så är det här språket en absolut nödvändighet att lära sig. De metoder som används, oavsett om man pratar om HTML eller XHTML, är väldigt lika och om du kan det ena så har du inga problem med att lära dig det andra.
Lär dig XHTML.

CSS guide

Du ska designa en webbsida används CSS. CSS bestämmer hur webbsidor på din webbplats ska presenteras för dina besökare. Du bestämmer exempelvis hur stora rubrikerna ska vara, vilken färg de ska ha och vilka marginaler som ska användas. Kunskap om CSS är en absolut nödvändighet att lära sig om du vill skapa en helt unik design på din hemsida eller blogg. Lär dig CSS.

© 2021 kristedal.com & kristedal.st