Alf Sandberg
070-21 81 387
alf_sandberg@hotmail.com
Start Sci-fi Övriga bilder Böcker & Butik Om mig

Tanke: Jag har hur många inre bilder som helst av ett party med äventyrare som svänger runt ett hörn och där stöter på någon religiös sekt. Jag har ritat olika varianter från olika perspektiv osv. Denna är en av dem. Först går en dvärg som fungerar som tank, bakom han en odöd riddare eller liknande, bakom dem kommer präster och magiker. Runt hörnen väntar dock nekromantikern med sina lojala anhängare. I handen håller han upp ett basilisköga. Teknik: Digital. Årtal: 2009 har jag för mig.


Tanke: Ett orchansikte. Teknik: Ursprunget är ett foto jag tagit av en schimpans på Furuvik 2011 samt ett foto av mig. De morfades ihop och bearbetades ytterligare digitalt. Årtal: 2012.


Tanke: Då jag läste att Blizzard skulle ha witch doctor som klass i Diablo 3 ritade jag denna som föreställer något sådant. Jag brukar kalla den för shamanen också. Teknik: Digital. Årtal: 2009 har jag för mig.


Tanke: Denna bild är ett kollage av massa smådelar. Delarna kommer från nätet, jag har dock redigerat även delarna. Summa kardemumma är resultatet en bild av en fantasystad jag ofta har i huvudet och vill få på pränt. Staden ligger i en cirkulär gryta i öknen. Men i mitten är det ett hål ner, där svävar en stor klippa med tempel på. Klippan hålls fast av diverse broar. Teknik: Digital. Årtal: 2009 har jag för mig.


Tanke: En mix av farao Cleopatra med sin orm samt en del fantasy. Jag kallar bilden för "drottningen av Saba". Teknik: Digitalt färglagd blyertsteckning. Årtal: Ca 2008.


Tanke: Detta är den evigt vandrande och betraktande prästen Ikon. Teknik: Digital. Årtal: Ca 2008.


Tanke: En kvinnlig magiker som bemästrar två element samtidigt. Teknik: Digital. Årtal: Ca 2008.


Tanke: Blyertsversionen av bilden ovan. Teknik: Blyerts. Årtal: Ca 2008.


Tanke: Jag ser på reptilfolk som att de kan ha lite olika utseende, här är en vars ormkropp börjar vid magen samt en där varje lår övergår till ormform. Teknik: Blyerts. Årtal: 2011.


Tanke: Vargfolk tänker jag mig två varianter av. Dels de som i stort sätt bara har varghuvud samt en del päls och dels de som behållit svans och vargformen på bakbenen. Båda sorterna är vanligen jägare och har anlag för klaustrofobi. Den med människoben blir ofta även krigare. Teknik: Blyerts. Årtal: 2011.


Tanke: Någon form av mix av alv och demonolog och lönnmördare ser det ut som det blev till slut. Teknik: Blyerts. Årtal: 2006.


Tanke: Detta tänker jag mig föreställa en hjälte. Teknik: Blyerts. Årtal: 2006.


Tanke: En orc som är shaman eller liknande. Teknik: Blyerts. Årtal: 2006.


Tanke: Alv som betraktar ett frö från ett moderträd/urträd. Teknik: Blyerts. Årtal: 2006.


Tanke: Ett troll. Teknik: Blyerts. Årtal: 2006.


Tanke: Alv med båge. Teknik: Blyerts. Årtal: 2010.


Tanke: Symbolist som sytt igen munnen för att en gång för alla visa att det som sägs är intet mot det som sker. Teknik: Blyerts. Årtal: 2010.


Tanke: Magiker som tampas med att bemästra ett magiskt föremål, vem som vinner är oklart. Teknik: Blyerts. Årtal: 2010.


Tanke: Minotaur vid portal. Teknik: Blyerts. Årtal: 2010.


Tanke: Nekromantiker som har lagt till lite odöda delar. Teknik: Blyerts. Årtal: 2009.


Tanke: Dvärg vid stenar, denna ritade jag till största delen på en bussresa. Teknik: Blyerts. Årtal: 2009.


Tanke: Ibland ser jag på denna figur som en jätte, ibland som en rese, jag har inte riktigt bestämt mig ännu. Teknik: Blyerts. Årtal: 2009.


Tanke: En uruk-hai Teknik: Blyerts. Årtal: 2009.


Tanke: Orc mitt uppe i Wagaa. Teknik: Blyerts. Årtal: 2009.


Alf Sandberg 070-21 81 387 alf_sandberg@hotmail.com