Teaterveckan 2015 - Bellman - skulden på Bruna dörren
Vilhelmsro Gårdscafé - Falköping, 26 juli - 2 augusti 2015
Foto: Henrik Johansson

Ytterligare en Teatervecka är fulländad! I år samarbetade vi med Vilhelmsro Gårdscafé och utökade också programmet med improvisationsteater, stand up och en teaterdag för barnen. Vi hade tio skådespelare och ett varierande antal övriga medverkande som bidrog på olika sätt. Vi hade två duktiga regissörer som gjorde ett formidabelt jobb med att utveckla skådespelarnas insatser och vi hade tre ihärdiga manusförfattare som skapade en mycket bra grund för vår föreställning.

Kajsa Nilsson på tvärflöjt & Johanna Tärnroth på cello. Foto: Henrik Johansson.
Utflykt till Ålleberg. Foto: Mattias Karlsson.

Vi hade många bra samarbeten med olika aktörer i Falköping i år. Först måste ju Vilhelmsro nämnas, där Ulf och Mona Lindén varit fantastiskt tillmötesgående och hjälpsamma. Men därutöver har vi också haft samarbeten med bland annat Falbygdens Mat & Kultur, Brandt Fordon och Optimera vars stöd har varit en stor tillgång. Vi lyckades också nå ut till flera gymnasieskolor som hjälpte oss komma i kontakt med teaterintresserade ungdomar i Västgöta-regionen. Falköpings musikskola stod också till tjänst när det gällde rekryteringen till orkestern.

Foto: Henrik Johansson

I år har mina arbetsuppgifter till stor del kretsat kring kommunikationen med sponsorer, bidragsgivare och partner-organisationer. Jag har bland annat varit ansvarig för att lösa mat och logi, logistik, sponsorer, musiker till orkestern, grafisk formgivning och marknadsföring. Under själva veckan övergick ansvaret precis som tidigare vecka till att sköta logistik, matlagning och entrévärdskap.

Jag nämnde tidigare i ett inlägg att vi hade extrainsatt årsmöte i slutet av veckan. Utan att avslöja för mycket kan jag säga att det finns en hel del uppslag för kommande Teaterveckor och med ett stöd från Region Västra Götaland i ryggen ser det ljust ut inför framtiden! Tack för i år Falköping!

Vill du vara med nästa år?

Teaterveckan är en mötesplats för teaterintresserade över hela Sverige. Vi fixar mat, boende och aktiviteter under veckan och med det som grund skapar vi en riktig kanonföreställning tillsammans som vi framför i slutet av veckan. Oavsett om du gillar att skådespela, spela musik, bygga dekor, laga mat, vara publikvärd eller vad det nu kan vara som just du är bra på så är du hjärtligt välkommen till Teaterveckan. Huvudsaken är att du vill vara med att skapa teater!

Affischen gjordes av mig.

Besök gärna Teaterveckans hemsida, där finns mer material från föreställningarna.

Andra föreställningen.

Stand up med Tomas Högblom. Foto: Henrik Johansson.

Familjedag under Anna Ljungbergs ledning. Foto: Henrik Johansson.

Rep inför inspelning av promo-film.

Eventtext


Teaterveckan är en mötesplats i Falköping för teaterintresserade från hela Sverige. Vår vision är att visa upp alla delar inom teatern, dvs. även allt som sker backstage och innan föreställning. Därför anordnar vi en festival som innehåller alla delar inom teater, t.ex. workshops i scensmink, kostym, ljud/ljusteknik m.m. Parallellt med detta framför vi och andra teaterföreningar pjäser under veckan. Vår egen föreställning repas in av skådespelare och musiker under själva festivalveckan och visas upp för publik under helgen.

Programmet
Söndag 26/7: 18:00
”Oskrivet mord - min sista dag”
Improvisationsteater med Ouroboros, en teatergrupp från Göteborg. (vuxen 100, ungdom/student 50 kr)
Tisdag 28/7: 12:00-16:00
Familjedag
Prova-på-teater för alla (gratis inträde)
Onsdag 29/7: 20:00
Stand-Up i samband med Grillkväll på Vilhelmsro
(se detaljer på www.vilhelmsrogard.se)
Fredag: 31/7: 20:00
”Bellman – skulden på Bruna dörren”
(vuxen 170, ungdom/student 95 kr)
Lördag: 1/8: 18:00
”Bellman – skulden på Bruna dörren”
(vuxen 170, ungdom/student 95 kr)
Söndag: 2/8: 18:00
”Bellman – skulden på Bruna dörren”
(vuxen 170, ungdom/student 95 kr)
Biljetter till Bellman finns på www.kulturbiljetter.se och säljs även lokalt i Falköping på Vilhelmsro Gårdscafé, Akademibokhandeln och Maxi Ica Stormarknad.
Alla arrangemang hålls på Vilhelmsro gårdscafé i Falköping. Mat och fika finns att köpa på plats men ta gärna med en egen stol att sitta på.
I samarbete med Falbygdens mat & kultur, Falköping nu och Studiefrämjandet.