Körkollegiets luciakonsert 2016
Universitetsaulan - Lund, 13 december 2016

Luciakonserten var en succé, precis som förra året, och biljetterna var slutsålda redan två veckor innan. En riktigt lyckad konsert på alla sätt och med över 120 deltagare! Publiken var som vanligt uppåt 1000 personer fördelat på de tre konserterna och alla inblandade gjorde ett fantastiskt jobb. Ett särskilt tack måste riktas till de tre dirigenterna Jan Grzegorz, Stefan Nyström och Jakob Yttersjö som i vanlig ordning gjorde ett enormt bra arbete med att repa in sångerna med körerna. Slutresultatet har aldrig låtit så bra!

Foto: Tord Ottosson Löf

I år valde jag att lägga särskilt fokus på säkerheten under företällningarna. Hittills har vi aldrig haft några incidenter men med 100 levande ljus måste man ändå ta det säkra före det osäkra. Utöver det var det inga större förändringar i upplägget. Som jag skrev förra året är detta ett samarbete som pågått länge och som vid det här laget är ett välsmort och bra fungerande maskineri. Det gäller bara att hålla koll så att inget trillar mellan stolarna och så att vi håller schemat - och det gjorde vi med bravur i år.

Jakob Yttersjö, en av tre dirigenter. Foto: Tord Ottosson Löf.


Louise Augustsson som spelade på Gloria-konserten spelade piano även nu. Foto: Tord Ottosson Löf.

Körkollegiets målsättning är att fortsätta producera den här konserten årligen, men med omorganisationen av Körkollegiet, utbyte i Universitetsledningen samt eventuella nya samarbeten kan det hända att produktionen ändrar skepnad framöver. Kanske främst strukturellt snarare än framförandet i sig. Det ska hur som helst bli spännande att se var det tar vägen och hur det utvecklar sig!

Affischen gjordes av Frithjof Ehlers. Foto: Tord Ottoson Löf.

Information på luciadagen. Foto: Tord Ottosson Löf.

Samrep med Gudrunkören och Tornakören 6 december.

Eventtext


När nätterna är som längst och årstiden som mörkast, kom och låt dig omslutas av ljus, värme och stämningsfull sång. Körkollegiet presenterar Nationskörernas årliga luciakonsert i Universitetshuset. Över hundra sångare sjunger såväl svenska som internationella Lucia- och adventssånger. Välkommen tisdagen 13 december att komma och fira Lucia tillsammans med Nationskörerna; Gudrunkören och Tornakören.

Datum: 2016-12-13
Tre föreställningar
Tid: kl. 17:00, 18:30 och 20:00
Plats: Universitetshusets aula, Lundagård
Pris: 100 (student/ungdom 12-19 år), 140 (ordinarie), fri entré för barn under 12 år.
Biljetter köps antingen genom medlemmar i körerna eller på Studentinfo i AF-borgen (biljettsläpp 15/11).