Hem Kontakt CustomFitting Reparation/Ändring Prislista Formulärer
Hem Kontakt CustomFitting Reparation/Ändring Prislista Formulärer

Myt 3  Man kan aldrig missa om man använder märkesklubbor


Det är ingen uppenbarelse att konsumtionen är starkt driven av marknadsföring. Högt upp på listan över godkända marknadsföringsmetoder är kampanjer avsedda att associera ett varumärke eller en produkt med bild och status. I ett nötskal, ju mer du ser eller hör om ett varumärke eller en produkt, desto mer kosmetiskt glädjande det ser ut, desto dyrare är det, desto bättre är det måste vara, eller hur?


Golfklubbor är inte annorlunda. -  De stora golfklubbföretagen användar sig av marknadsföringsmetoder för att bygga upp sinbild av hög kvaliteten som skapar en efterfrågan från golfare att köpa klubbarna. De betalar proffs över hela planeten för att spela en version av sina klubbar och sätta företagets namn på sina golfbagar och hattar att ses under TV-turneringar. De betalar för massor av TV-reklam och tryckta och internet annonser som antingen visa proffsen som spelar sina klubbar eller framvisar de senaste och bästa konstruktionsegenskaperna hos klubbarna. Den här bilden och efterfrågan lockar proshoppar och detaljhandelns golfbutiker att lagerföra klubbarna så att golfare kommer in för att köpa - för om proffsen spelar dessa klubbor och om jag ser dessa klubbor överallt, måste de väl vara de bästa klubborna för mig. Inte sant?


Å andra sidan, inom all handel finns också märken och produkter som konsumenterna aldrig har hört talas om. Mot bakgrund av de varumärken och produkter med hög synlighet, kan det vara mycket lätt för konsumenterna att tro de mindre kända produkter är av lägre kvalitet. Brist på synlig marknadsföring måste betyda få människor köper dem som i sin tur säger att de inte är så bra. Eller?


Tänk på om dessa olika produkter alla levererar vad de påstår. Bilar? Datorer? Mobiltelefoner? Japp, de gör nästan alltid vad företagen påstår att de gör. Om de inte gör det, kan du klaga och få dina penga tillbaka - men golfklubbor? Om du inte träffar flera fairways och greener, berättar säljaren att du kan gå och ta några lektioner som om det är ditt fel klubbarna inte fungerar som annonserats. När allt kommer omkring är golf en svårt spel, eller hur?


Rätt och slätt, anledningen att golfare som köper välkända varumärkens klubbor ”från hyllan” sällan uppnår den utlovade/annoncerade prestationsförbättringen är att dessa klubbar inte passar varje enskild golfare storlek, styrka, atletisk förmåga och swingegenskaper. De är uppbyggda enligt en mall som bäst kan beskrivas som “One Size Fits Nobody”.


För att få den prestandaförbättringen, behöver du att få dina klubbor anpassade och byggda från grunden - för just att dina förutsättningar - av en bra, erfaren klubbmakare. För att göra det, kommer klubbmakare oftast att bygga din anpassade (custom fitted) klubbor med klubbhuvuden från ett företag du inte hört talas om. Och varför nu dét?

Först och främst på grund av att de stora golfföretagen inte ofta säljer sina klubbhuvuden som komponenter till någon. För det andra, eftersom klubbmakaren måste ha tillgång till golfklubbkomponenter av hög kvalitet  i ett brett utbud av loft, lie, typer, vikter, flex och storlekar så att han kan möta varje golfspelares unika custom fitting krav. Även om den stora golfföretag sålde sina komponenter, skulle klubbmakare inte kunna att hitta alla de beställnings-alternativen han behöver för att passa varje golfare.


Här är ett intressant faktum inför allt detta varumärkes-, image- och statustrams (vilket det ju allt högre grad har blivit). Visste du vilka golfföretag som konstruerade den första justerbara wood adaptern, den första varierande tjocklek på träffytan, den första höga COR slagyta på fairwaywoods, den första grafit- och metallkonstruktionen av “träklubbor”, de första frästa scorelines, de första hybridklubbar att ersätta långa järn, eller de första klubbhuvuden med rörliga vikter att ändra ändra slagens utformning?

Om du gissade några av de välkända varumärkens namn, beklagar jag, du har fel. Alla dessa konstruktions-innovationer och över 50 andra golfklubb teknik-firsts uppfanns av mindre golfklubbföretag du förmodligen inte har hört talas om. Men dessa är desamma företag där din egen klubbmakare får de klubbhuvuden med vilka han eller hon kommer att anpassa de skräddarsydda golfklubbor som kan göra det möjligt för dig att spela med det bästa av din förmåga.

Myt 3 - man kan aldrig missa om man använder märkesklubbor Nästa Tillbaka