Hem Kontakt CustomFitting Reparation/Ändring Prislista Formulärer
Hem Kontakt CustomFitting Reparation/Ändring Prislista Formulärer

Myt 9  Damklubbor är specialdesignade för damgolfare


Du ser golfset i din lokala golfbutik under en skylt ”Damklubbor”


Vad kan vara mer förnuftigt än att anta att dessa klubbar är unikt utformade för kvinnor?


Tja ... ibland är sant, men i många (om inte de flesta) fall är det helt enkelt inte så.


Kolla in mäns och kvinnors driverlängder. Enligt vissa företag, skall kvinnor köpa drivers med en längd på 44” - vilket är genomsnittslängden för drivers på herrarnas PGA-tour!


Detta är ett klassiskt exempel på hur företag står i vägen för vad som är bra för golfare.


Majoriteten av damdrivers huvuden är samma som en för män modell, byggd med lite lägre vikt L-flex skaft och kapas till en längd som är 1 ½ -2" kortare än männens, men fortfarande samma längd som vad genomsnittliga manliga PGA Tour spelare använder.


Och det blir värre när man tittar på loftet av dessa drivers. Sällan är loft på damernas drivers högre än männens. vilket innebär att det är inte alls tillräckligt högt med tanke på den genomsnittliga kvinnans 65mph svinghastighet. Det finns knappast några damdrivers som erbjuds i hela golfbranschen med 15, 16, eller 17 graders loft som de flesta damgolfare behöver för att få maximal distans.


Som ett resultat av ovanstående, hur många kvinnor har befunnit sig på en utslagsplats med en driver de kan inte slå (eftersom den är för lång) och, även om de träffar, kommer bollen inte nära att flyga så långt som den skall (eftersom det är fel loft).


Ännu värre, hur många kvinnor har slutat spelet eftersom de är "bara inte bra på det, "utan att veta att felet inte alls var i deras atletiska förmåga men eftersom de använde klubbar som utformades från fabriken att vara väsentligen oanvändbara i deras händer.


Poängen här är att det finns kvinnor, äldre och även vissa juniorgolfare som kan och bör spela med samma monterings specifikationer att du skulle hitta i herrklubbarna.


Och det finns några män som skall spela med vad är märkta av golfbranschen som "Senior-", eller "Dam"- klubbspecifikationer.


Det enda sättet att veta är att vara korrekt och professionellt monterad.


Korrekt monterade golfklubbor vet ingen könsdiskriminering. De bara vet om de är rätt avpassade till hur deras ägare svinger.


Myt 9 - Damklubbor är speciellt framtagna för damer Tillbaka Nästa