Hem Kontakt CustomFitting Reparation/Ändring Prislista Formulärer
Hem Kontakt CustomFitting Reparation/Ändring Prislista Formulärer

Myt 5  När jag köper klubbor med S-flex vet jag att det är Stiff


Tyvärr, men min gissning är att du har ingen aning om hur styva skaften är i dina golfklubbor. Det är nämligen så att "S" flex kod (eller X, R, A eller L) du ser på ditt skaft är praktiskt taget meningslöst.

De flesta golfare vet att skaft kommer i en mängd olika flex: X för extra styv, S för styv, R för regular, A för seniorer, och L för damer. Vad de flesta golfare inte inser är att dessa beteckningar (och endast dessa bokstäver) inte är en enhetlig beteckning från tillverkare till tillverkare.


Du säger att du vill ha en "styvt" skaft i drivern? Bra. Vems definition av "Styv" vill du använda? Eftersom en  skaftföretagets "styv," är en annats "R-regular", vilket är ett tredje företags "A-flex." Värre, flexratingen av en modell kan vara en hopplös strid med den för en annan modell, även inom samma företag!  - om det låter som om begreppet skaftflex  har förstörts till en grad av vansinne är du helt rätt. Om en del av anledningen till att du köper en golfklubba är därför det har ett styvt, regular, amatör/senior eller damflex skaft i de, så har du ingen aning om vad du egentligen får, och det har inte säljpersonalen i genomsnittsgolfbutiken eller medan pron i proshoppen har större möjligheter – or erfarenhet att kunna råda dig, kanske inte han heller.


Det är ett intressant sätt att göra med en av de centrala delarna utrustning för en hel bransch, inte sant?


Försök att göra det i någon annan sport! I tennis där strängspänning är en rackets motsvarighet till skaft- flex i en golfklubba, strängspänningen mäts och anges i pounds per kvadrattum av kraft. Så när du får en ny racket och har strängarna inställda på samma 55 pounds som strängar i din gamla racket, kommer du att spela med samma "Flex" som du är van vid. - Inte så i golf, dock.


Du kan mätas för din svinghastighet i en detaljhandels golfbutik; men faktum är att nästan ingen av de stora golfklubb-företagen någonsin ge sina återförsäljare med en referens diagram för att ange vad swinghastighet matchar med vilken flex i varje  skaft modell de erbjuder. Så, rekommendationen från säljaren kommer förmodligen vara antingen en gissning; eller det kommer att baseras på vilken flex de har mest av i lager för tillfället.


Det korrekta sättet att göra det är att ha en erfaren klubbmakare mäta svinghastighet, sedan observera dina swingmekanik för att se detaljer som din nedsvings tempo, hur mycket kraft du använder för att starta nedsvingen, och var i nedsvingen du låter handlederna börja jobba. .


Klubbmakaren kommer då att se hur högt eller lågt du träffar bollen med olika klubbar för att avgöra vad verklig shotmaking förbättringar kunde vara associerad med skafts prestanda för just ditt spel. Och han eller hon kommer då att referera till filer med skaft information som de får från experter inom clubmaking industrin, eller från forskning på skaft - tester som de eller andra klubbmakare har gjort och gjort tillgängliga för varandra. Klubbmakaren kommer att ha betydligt mer exakta uppgifter om vilka flex motsvarar vilka svinghastigheter än vad någon person som arbetar i en pro-shop eller golfbutik.


Därefter kommer klubbmakaren att göra en rekommendation och eventuellt bygga en testklubba för dig att slå med för att få feedback. Vissa klubbmakare har möjligheter att omedelbart ändra flex så att du faktiskt kan testa träffa olika  skaftalternativ.


Klubbmakaren kan också ha en golfsimulator där man på bildskärmen kan se faktisk utgångsvinkel, bollhastighet och backspinfördelningen i ett skaft när du svingar klubban. Och i slutändan kommer klubbmakare att ge en exakt rekommendation av vilket skaft är bäst åt dig.Myt 5  S-flex ÄR S-flex Tillbaka Nästa