Hem Kontakt CustomFitting Reparation/Ändring Prislista Formulärer
Hem Kontakt CustomFitting Reparation/Ändring Prislista Formulärer

Myt 11 Jag kortar bara ner några klubbor åt grabben – det duger åt honom.


Gerry McIlroy, Rory far, har förmodligen gett upphov till fler fantasier i fäders sinnen än att klicka på playboy.com. Vilken far berördes inte när han såg Rory krama sin far efter att ha vunnit sin första stora mästerskap på 2011 US Open? Det är emellertid en sak som Gerry har sagt  som få verkar ha uppfattat mitt i uppståndelsen: "Jag har alltid sett till att Rory hade klubbar som passar. "


Låt mig uttrycka det så här. Om du vill vill vara säker på att din lilla Rory eller Börje kommer att utveckla en sving som inte har någon chans att lyckas, behöver du bara kapa ned en uppsättning av dina klubbor och ge dem till dem. De kommer att vara för tunga, för styva, med fel loft- och lie-vinklar, och förmodligen fel längd.


De kommer att vara precis vad barnet behöver utveckla en stor sving ... för vedhuggning.


Skulle du kanske skära ner en klubba bara för att ta reda på om han eller hon kommer att njuta av att slå på en golfboll? Visst, gör gör gärna så för att låta barnet testa, även om du kanske först bör försöka att jaga rätt på en enkelt juniorklubba på Ebay eller begagnad i en proshopen eller sportaffären.


Så snart du hör dem be om en annan hink och klaga över att måste lämna banan för tidigt, då är det tid att skaffa dem några riktiga klubbar som är lämpliga för deras storlek, styrka, och atletisk förmåga.


Sedan 2000 finns ett par företag som har gjort en verklig nisch för sig själva att erbjuda god kvalitet färdiga juniorpaket. Loft är vänlig, lie är plattare, skaft är mer flexibla, vikter är lättare, och grepp är mindre. De erbjuder vanligtvis sätter i färdiga kategorier av "ålder 5-8" och "ålder 9-12" där väsentligaste skillnaden är klobbornas längder, bedömda på grundval av de genomsnittliga höjddata för barn i dessa två åldersgrupper.


Enda nackdelarna med att de färdiga juniorpaket köpte "från hyllan" kan vara deras pris och möjligheten att din junior råkar vara utanför det "nationella genomsnittet" för höjd för sin ålder utifrån vilken standard klubblängder för dessa åldersgruppers uppsättningar skapas.


Och återigen kommer vi tillbaka till din lokala professionella klubbmakare som kan bygga din barnen ett set. Och gå inte ipanik över "custom byggt" delen. Oftast är det så att priser för juniorklubbor är lägre än de priser som du skulle betala för standard åldersgruppbaserade junioruppsättningar i detaljhandeln.


Du måste också motstå frestelsen att köpa klubbar som är för långa med förväntningen att de kommer att "växa in i dem." De kan mycket väl göra det, men om de är för långa, tvingas de att lära sig spelet med något som kan mycket sannolikt få dem att utveckla en dålig sving på grund av för långa klubbor; och du vet ju själv hur svårt det är att ändra en dålig sving.


Om det innebär att du behöver för att få dem en ny uppsättning varje år eller två, får du helt enkelt leva med det.


Så länge ditt barn är verkligen intresserad  så se det för vad det är: du ger dem en gåva som bokstavligen kommer att vara med dem för resten av deras liv, långt efter att du är borta. Det är ingen liten sak. Dessutom är det en litet pris att betala för att titta på din son gå upp artonde fairway i US Open med en 8 slags ledning, eller hur? Eller din dotter vinna Öppna Dammästarskapet?Myt 11 - juniorer skall ha klubbor som passar Nästa Tillbaka